Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко доручив вчасно виплачувати зарплатню

Четвер, 11 серпня 2005, 17:29

Президент Віктор Ющенко доручив створити консультативну групу для моніторингу та прийняття ефективних рішень, які сприяли б розвитку економіки України та реформуванню валютної політики.

Про створення цього органу йшлося на зустрічі президента України з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом та головою Держподаткової адміністрації Олександром Кірєєвим, повідомила в четвер прес-служба президента.

Для оперативного прийняття главою держави ефективних рішень група регулярно подаватиме президентові результати моніторингу економічної ситуації, свої критичні висновки та консультації.

Також на зустрічі Ющенко поставив завдання вжити негайних заходів для лібералізації валютного ринку України, стабілізації інфляції, усунення бюрократичних перепон на шляху до реалізації ефективного експорту-імпорту капіталу, надходження інвестицій, вироблення чіткої схеми роботи з ПДВ.

Окрім цього голова держави вимагає вирішення питання повної та вчасної виплати заробітної плати та інших соціальних виплат.

До групи, що діятиме при президентові, увійдуть представники міжнародних організацій, урядових інституцій, найкращі економісти та фінансисти.

Президент також доручив НБУ в координації з урядом та міністерством фінансів розробити пропозиції щодо лібералізації валютного ринку шляхом зняття з банків певних валютних обмежень, а також надання підприємствам можливостей більш широко використовувати валюту та цінні папери.

Також Ющенко доручив активніше залучати банки для забезпечення вчасних виплат заробітної плати шахтарям, інших соціальних та бюджетних виплат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...