Німецький посол просить не ходити до бандитів за візами

Четвер, 11 серпня 2005, 17:53

Українські шахраї настільки професійно підробляють документи для отримання німецьких віз, що працівники посольства не завжди можуть виявити фальшування.

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеман під час прес-конференції у четвер.

На його думку, це стало однією з причин нещодавнього візового скандалу.

"Ми знаємо про те, що в Україні діє ціла низка так званих "ділових структур", діяльність яких є кримінальною. Можна, навіть, говорити про мережу злочинних угруповань, не лише українських, а й німецьких, які займаються нелегальними перевезеннями людей до країн ЄС", - зазначив він.

"Досить часто нам доводиться мати справу з підробними документами. Вони роблять це в деяких випадках дуже професійно, нам, навіть, іноді дуже важко встановити факт підробки документу", - додав посол.

Штюдеман порекомендував українцям задля отримання віз не звертатися до жодних посередників. "Громадяни можуть отримати всі необхідні бланки та формуляри у нас в посольстві, до того ж вони можуть отримати необхідну допомогу у візовому відділі посольства", - зазначив він.

Водночас Штюдеман впевнений у тому, що візовий скандал аж ніяк не вплине на рішення Німеччини щодо спрощення візового режиму для окремих категорій українців.

"Робота спеціальної слідчої комісії під час візового скандалу показала, що ніхто не зацікавлений у жорстких візових врегулюваннях. Існує зацікавленість у врегулюваннях, які були б ефективнішими і зручнішими", - сказав він.

Разом із тим Штюдеман зазначив, що рішення щодо спрощення режиму Німеччина прийматиме не одноосібно, а разом зі своїми партнерами по Шенгенській угоді, яка, за його словами, передбачає можливість спрощення.

"Студенти завжди зацікавлені у дешевих візах. Політики та журналісти зацікавлені у якомога швидшому отриманні візи. Якщо говорити про підприємців – вони хочуть отримувати візи на якомога довші терміни з тим, щоб мати можливість вибудовувати свої партнерські відносини. Все це можливо в рамках Шенгенської угоди, просто потрібна конкретна домовленість", сказав посол.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування