Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура програла Ахметову садибу в Криму

Четвер, 11 серпня 2005, 18:11

Господарський суд Автономної Республіки Крим відмовив прокуратурі Криму в позові проти Фонду майна АР Крим м. Сімферополь і ЗАТ "СКМ" як співвідповідача в справі про приватизацію садиби "Новий Кучук-Кой", розташованої в селищі Паркове під Ялтою.

Про це говориться в повідомленні Департаменту корпоративних комунікацій "СКМ", переданому "Островові".

Також у ньому вказується, що "договір купівлі-продажу нерухомого майна об'єкта нерухомості (Новий Кучук-Кой) між Фондом майна АРК і ЗАТ "СКМ" був укладений 16 листопада 2004 р. При покупці даного майна Компанія СКМ заплатила за об'єкт ринкову ціну. Крім того, Компанія інвестувала у відновлення і реставрацію комплексу більш 700 тис. грн".

За інформацією Фонду майна Криму, за садибу, викуплену шляхом приватизації, донецька компанія заплатила 2 мільйони 155 тисяч грн.

Архітектурно-парковий ансамбль "Новий Кучук-кой" був створений у 1913 році на кошти власника садиби Жуковського і при особистій участі видатних художників срібного століття: Замирайло, Лансере, Кузнєцова, Уткіна, скульптора Матвєєва.

Садиба була задумана ними в дусі поезії символізму і стилю модерн у синтезі з природним оточенням.

У квітні 2002 року Комітет з охорони пам'ятників АРК після тривалого позову з власником пансіонату – управлінням "Кривбассруда", прийняв "Новий Кучук-Кой" на свій баланс, однак через деякий час пам'ятник був переданий компанії "Систем Кепітел Менеджмент" у користування за договором оренди.

На початку літа поточного року прокуратуру АРК зацікавили умови, на яких було здійснено землевідвід ділянки, що прилягає до садиби.

У своєму позові Прокуратура просила визнати зазначений договір купівлі-продажу недійсним у частині відчуження садово-паркового комплексу.

Однак суд вирішив, що договір купівлі-продажу комплексу цілком відповідає чинному законодавству.

Як відомо, СКМ очолює Ринат Ахметов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування