Тимошенко нагадала губернаторам, що їм залишилося 20 діб

Четвер, 11 серпня 2005, 18:47

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що робота з перегляду та скасуванню регуляторних актів для спрощення ведення бізнесу ведеться в регіонах України вкрай незадовільно.

Про це вона сказала під час селекторної наради за участю керівників обласних державних адміністрацій у четвер, повідомляє прес-служба Кабміну.

"До завершення часу, коли ми маємо звітувати перед президентом про виконання його указу, залишилося 20 діб. Всього прискореному перегляду підлягали 3607 регуляторних актів, 2558 з яких треба було або скоригувати, або скасувати. Але в регіонах ця робота виконана лише на 41 відсоток", - підкреслила прем’єр, зауваживши, що ситуація з дозвільними актами є ще гіршою.

При цьому Тимошенко доручила керівникам міста Києва, АР Крим, Київської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей, які ще досі не передали дані, до кінця дня надати відповідні документи Держпідприємництву.

Керівники інших регіонів мають протягом трьох днів провести звірку інформації з даними Держпідприємництва через великі розбіжності в цифрах, які з’ясувалися під час селекторної наради.

В цілому ж, Тимошенко закликала голів ОДА поквапитися, щоб протягом 20 днів повністю завершити роботу, та готуватися до звіту перед президентом.

За словами прем’єра, найгіршими на сьогоднішній день є показники в Житомирській області, де переглянуто лише 13 з 347 регуляторних актів, що підлягають скасуванню або внесенню змін.

Доволі низькими є показники в Донецькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. "Викликає занепокоєння", за словами Тимошенко, і робота в цьому напрямку в більшості районів та населених пунктів.

Тимошенко також доручила головам облдержадміністрацій організувати роботу в створених у регіонах органах реєстрації підприємництва у "єдине вікно", щоб до 1 вересня терміни реєстрації підприємницької діяльності тут були скорочені до 24 годин.

"Ми зараз вже вийшли на 2-3 дні, але треба до 1 вересня вийти на 1 добу. І зробіть рейди по цих пунктах. Там, де є черги, зробіть або додаткові вікна реєстрації, або збільшіть робочий день", - закликала прем’єр.

Паралельно голови ОДА мають проконтролювати створення у кожному районі не лише пунктів реєстрації підприємницької діяльності, а й побудувати у "єдине вікно" дозвільну систему.

"Указом передбачалося, що і вся дозвільна система має будуватися за принципом "єдиного вікна". Такі пункти мають бути створені також у кожному районі", - зазначила Тимошенко, підкресливши, що зараз робота в цьому напрямку найгірше ведеться в Закарпатській, Запорізькій, Луганській, Полтавській, Черкаській, а вкрай незадовільно - в Рівненській області.

Водночас прем’єр в цілому задоволена динамікою та обсягами збирання врожаю. Як зазначила Тимошенко, в нинішньому році українські селяни значно випереджають минулорічні показники.

"На сьогоднішній день вже зібрано 27768 тисяч тонн зернових, що на 15% більше минулорічних показників (24138 тис.). Обмолочено зерно з 10281 тис. га проти 8064 в 2004 році (темпи приросту - 27%)", - підкреслила прем'єр.

Водночас, за словами Тимошенко, Дніпропетровська, Одеська та Харківська області вже встигли зібрати понад 2 мільйони тонн зернових.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування