Голова Держмитслужби не контрабандист, але справу проти нього порушували?

Четвер, 11 серпня 2005, 21:47

Голова Держмитслужби Володимир Скомаровський спростовує заяву екс-голови Держмитслужби Миколи Салагора про закриття через амністію кримінальної справи, порушеної проти Скомаровского за "здійснення контрабанди, ухиляння від сплати податків та інше.

Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби, текст якої наводить Інтерфакс-Україна.

Скомаровський підкреслив, що "не існує в природі рішення суду, за яким він був би обвинувачений у будь-якому кримінальному злочині, отже, Салагор не мав ніякого права робити такі заяви, підтасовуючи факти з біографії нинішнього глави ДМСУ і свого колишнього керівника", йдеться у повідомленні прес-служби.

У той же час, у повідомленні не заперечується факт порушення проти нього кримінальної справи.

Скомаровський висловив співчуття, що "деякі корумповані працівники митної системи вдаються до брудних фальсифікацій, намагаючись у такий спосіб уникнути відповідальності за власні протиправні дії".

Глава відомства також підкреслив, що не призначав Салагора на посаду і не звільняв з неї, проти нього виступив сам колектив митниці.

Також у повідомленні відзначається, що "висловлення Салагора про зниження відрахувань у держбюджет не відповідають реальному стану речей, оскільки з початку (за станом на 11 серпня) поточного року Держмитслужба на 2,8% (майже 482 млн. грн.) випереджає прогнозовані показники Міністерства фінансів", - йдеться у повідомленні прес-служби.

У ньому також підкреслюється, що в липні відомство принесло на 4,3% доходів більше, ніж було розписано Мінфіном на цей місяць.

"Якщо ж порівняти платежі Держмитслужби в 2005 році з минулим роком, виходить, що з початку року (1 січня - 11 серпня) перевищення складає 72,3%, за липень - більш 88%, серпень - 99,7%, що однозначно свідчить про нарощування ефективності роботи Держмитслужби протягом липня-серпня", - говориться в повідомленні.

Раніше Салагор заявив, що володіє документальним підтвердженням того, що в 1999 році проти Скомаровського порушувалася кримінальна справа за "здійснення контрабанди, ухиляння від сплати податків і службовий підлог", однак потім була закрита по амністії.

У зв'язку з цим Салагор вважає, що Скомаровський не має права обіймати посаду глави Держмитслужби.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування