Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квартири в Києві занадто дорогі для міністрів

П'ятниця, 12 серпня 2005, 10:32

Міністр молоді і спорту Юрій Павленко не може придбати собі квартиру в києві через дуже високі ціна на нерухомість, а фахівці прогнозують різкий обвал цін.

Про це повідомляє телеканал 5 канал.

"Я не можу узяти кредит через завищені відстокові ставки і до того ж зарплата міністра не така висока щоб можна було його навіть оформити. Тому ми будемо чекати на впровадження молодіжних кредитів за низькими ставками", - зазначив Павленко.

Середня вартість житла у Києві - одна тисяча доларів за квадратний метр. Наприклад у Варшаві чи Берліні ціни на 200-300 доларів нижчі.

В той же час фінансисти кажуть, що в Україні кредитні ставки при купівлі нерухомості відповідають цінам на житло.

Більшість банків готові профінансувати клієнтів під 10-12 відсотків річних в іноземній валюті до 15 років. Банкіри кажуть - в майбутньому кредитні ставки поступово знижуватимуться.

Фахівці з нерухомості в ситуації на ринку житла звинувачують будівельників. Вони стверджують, що будівельники навмисно підвищують ціни на вторинному ринку житла. Це дозволяє їм утримати вартість нових квартир на вигідному їм рівні, а тим самим не втрачати свою рентабельність.

Чинні ціни на нерухомість у столиці фахівці називають спекулятивними. Кількість житла значно вища за потреби населення - 30% київської нерухомості у приватному резерві.

Після того як вартість на житло почне знижуватись , на ринок вийдуть резервні квартири і тоді фахівці прогнозують різкий обвал цін. Такий сценарій кризи на ринку іпотеки фахівці прогнозують вже через півроку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування