Вдова Дудаєва вважає Ющенка схожим на її чоловіка

П'ятниця, 12 серпня 2005, 11:54

Вдова першого президента чеченської республіки Ічкерія Джохара Дудаєва Алла вважає, що президент Віктор Ющенко дуже схожий на її чоловіка.

"Віктор Ющенко дуже схожий на Джохара Дудаєва — він хоче добра для своєї країни, але, як мені здається, не зовсім розбирається в людях, які його оточують", - сказала вона в інтерв'ю газеті "Сєгодня".

"Ви повинні берегти свого президента, його шлях до влади був складним, на його обличчі дотепер сліди отруєння. Коли людина стає президентом, довкола неї збираються шакали, що намагаються домогтися прихильності будь-якими способами, красивими словами, подарунками і так далі", - відзначила вона.

Вона також розповіла, що її чоловік "занадто довірливо ставився до людей".

"Коли йому принесли документи з архіву КДБ у Грозному, виявилося, що безліч людей з його оточення — агенти КДБ. Він їх усіх простив. Він просто не розумів, якими ланцюгами до себе приковує КДБ. Така сама ситуація і в Україні — якщо не відсторонити від влади агентів впливу, які були завербовані ще в колишньому СРСР, важко буде щось змінити", - розповіла вона.

Вона також розповіла, що в 1996 році після допитів російського ФСБ, коли вона довідалася, що ФСБ більше не збирається її випускати, у Києві її зустріли депутати, одним із яких був Михайло Ратушний.

Вони вивезли її на автомобілі в Шешори (Івано-Франківська область), де вона прожила два тижні, "ловила карасів і готувала котлети із сироїжок".

"А згодом мені допомогли перейти нелегально кордон України з Білорусією, а потім у Литву. Я хочу ще раз подякувати тим, хто мені допомагав це зробити, я знаю, що ці люди і зараз в українському парламенті", - розповіла вона.

Алла Дудаєва підписала для українського президента екземпляр своєї книги, який зараз знаходиться в редакції:

"Першому президенту незалежної України Віктору Андрійовичу Ющенку. Від усього серця і від імені чеченського народу, що бореться, бажаю вам і українському народу благоденства і процвітання. Сподіваюся, що моя книга хоч дещо допоможе вам".

Свій особистий підпис вона завершила ефектною квіточкою. З першою ж нагодою ми передамо книгу президенту України, пише газета.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News