Табачник приготувався сісти на лаву підсудних?

П'ятниця, 12 серпня 2005, 17:13

Колишній віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник вважає, що порушена проти нього кримінальна справа за підписання до друку газети "Урядовій кур'єр" під час виборів президента дійде до суду.

Про це Табачник сказав в інтерв'ю тижневику "2000", опублікованому в п’ятницю, повідомляє УНІАН.

"Думаю, дійде (справа до суду). До цього є непохитне, вперте бажання Генпрокуратури. А далі, сподіваюся, суд не буде так юридично неграмотним", - заявив Табачник.

Колишній віце-прем'єр уряду, очолюваного Віктором Януковичем, уточнив, що проти нього порушена одна кримінальна справа за ч.1. ст.365 Кримінального кодексу України про перевищення влади і службових повноважень.

В інтерв'ю газеті Табачник виклав свою точку зору на події: "Йдеться про абсурд, який важко назвати політичним. Він не має ні доказової бази, ні події в своїй основі".

"Рішення Верховного Суду України було фізично виготовлене і відправлене для виконання вранці 26 листопада (2004 року). На момент виходу газети ввечері 25-го в редакції знаходилася тільки непідписана факсова копія, відправлена прес-службою Верховного Суду, яка не може бути документом, що зупиняє випуск не те що газети, а навіть аптекарського бюлетеня", - вважає Табачник.

"Я звик діяти в правовому полі", - пояснив він. І розповів, що коли він запитав у головного редактора газети, чи приходили йому офіційні документи з Верховного Суду, то редактор відповів негативно. "Тож які були підстави не випускати газету?" - запитує Табачник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...