Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ціни на бензин знову виросли через грозу?

П'ятниця, 12 серпня 2005, 17:41

У п'ятницю на деяких автозаправних станціях Києва ціни на нафтопродукти знову "поповзли вгору".

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Так, якщо вчора, згідно з даними компанії UPECO, ціна 95-го бензину в найбільших мережах АЗС столиці була на рівні 3,75 грн./л, а дизельного палива - 3,45 грн./л, то вже в п'ятницю в мережі АЗС компанії "Кло", що торгує продукцією Лисичанського НПЗ, були встановлені нові ціни: 95-й бензин - 3,80 грн./л і дизельне паливо - 3,50 грн./л.

Реклама:

У цілому по Україні в п'ятницю середня роздрібна ціна літра бензинів марок А-95 і А-92 виросла ще на 4 копійки, дизпалива - на 3 копійки, низкооктановых бензинів (марок А-76 і А-80) - на 2 копійки.

При цьому, за даними того ж джерела, найбільший стрибок середніх роздрібних цін на бензин марки А-95 зафіксований на АЗС у Вінницькій, Житомирській і Ровенській областях - відразу на 10 копійок за літр.

У більшості інших регіонів України середня роздрібна ціна цього бензину виросла від 2 до 8 копійок за літр.

ВІДЕО ДНЯ

У результаті нинішнього стрибка цін найвища в Україні середня роздрібна ціна на бензин марки А-95 зафіксована в Закарпатській області (3,842 грн./л).

Аналітики вважають основною причиною те, що учасники ринку побоюються можливого дефіциту автомобільного палива через повідомлення про виникнення серйозних неполадок на Лисичанськом НПЗ через влучення блискавки під час грози 8 серпня.

До кінця тижня не було опубліковано повідомлень про поновлення повномасштабної роботи цього підприємства. Що за умови відсутності постачань нафтопродуктів із трьох (із шести) раніше зупинених НПЗ значно збільшує імовірність виникнення дефіциту автомобільного палива в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...