Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб Тимошенко пішла на фронт. Внутрішній

П'ятниця, 12 серпня 2005, 18:30

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що влада сьогодні повинна звернути увагу на внутрішні проблеми в Україні.

"За моїм переконанням, ми сьогодні маємо фактично кризу управління, нам сьогодні треба повернути владу до внутрішніх проблем", - сказав Литвин у ході зустрічі з представниками місцевого самоврядування Херсонської області.

За його словами, спроби влади повернути свої дії "на зовнішній фронт не відповідають національним інтересам України".

"Якщо немає можливості рухатися за межі України, а такої можливості в нас сьогодні нема, нам треба рухатися усередину України", - заявив він.

Спікер розкритикував масову зміну кадрів. За його словами, люди, що прийшли у владу, намагаються проводити свою власну політику і змагаються з президентом у проведенні політики, як внутрішньої, так і зовнішньої.

Литвин вважає, що необхідно відкрито говорити про складну економічну ситуацію в Україні.

За словами голови Верховної Ради, сьогодні економічна ситуація в Україні далека від стабільної.

"Вона стабільна у своїй складності", - сказав він, додавши, зокрема, що в порівнянні з 2004 роком у першому півріччі 2005 спостерігається падіння валового внутрішнього продукту в 2,5 рази. "Необхідно про це об'єктивно сказати, а не прикрашати ситуацію", - підкреслив він.

Спікер також додав, що за 6 місяців нинішнього року обсяг українського імпорту в 2,5 рази перевищує експорт.

Говорячи про прийняття бюджету на 2006 рік, голова Верховної Ради відзначив: "Для того щоб прийняти бюджет не для виборів, не в інтересах влади, треба провести серйозні консультації й у Верховній Раді, і в Кабінеті міністрів".

За його словами, "якщо будуть просто спроби перемогти, то ми не одержимо навіть поганого бюджету". Литвин підкреслив, що бюджет 2006 року повинен бути "бюджетом на виріст, бюджетом стійкого економічного росту".

Як повідомлялося з посиланням на дані Держкомстату, ріст реального валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні в липні 2005 року склав 2,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а за підсумками січня-липня - 3,7%.

Відповідно до орієнтовної оцінки, номінальний ВВП за сім місяців склав 213 934 млн. грн., за липень - 40452 млн. грн.

Як повідомлялося, ріст реального ВВП в Україні після прискорення в березні 2005 року до 5,2% у квітні сповільнився до 3,9%, у травні - до 3,6%, у червні - до 1,1%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування