Литвин захищає Порошенка від Тимошенко. І Піскуна

П'ятниця, 12 серпня 2005, 18:55

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що не вважає, що депутати-сумісники втратили свої посади в уряді у зв'язку із набуттям чинності закону, що виключає суміщення депутатських повноважень із посадою чиновника.

Про це Литвин заявив журналістам у Херсоні.

"І вони сьогодні дійсні на своїх посадах, оскільки проблема сьогодні не в сумісниках, а в тому, що сьогодні не працює Верховна Рада України", - сказав Литвин.

З його слів, після того, як запрацює парламент, він ухвалить рішення щодо заяв про складання депутатських повноважень, які подали сумісники, і питання буде вирішено.

"Я в цьому просто впевнений", - сказав він.

Водночас Литвин вважає безпідставними заяви про можливу швидку відставку генерального прокурора Святослава Піскуна.

"Я думаю, що постановка питання в такій площині не має під собою достатніх основ", - сказав спікер, відповідаючи на питання щодо ймовірності відставки генпрокурора.

Литвин підкреслив, що відставка генпрокурора може відбутися як з ініціативи Верховної Ради, так і президента України. "Я сьогодні не бачу з боку Верховної Ради таких можливостей", - заявив він.

Як відомо, 8 липня Рада врегулювала законом "Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають повноваження народного депутата України з іншими видами діяльності" звільнення чиновників, які мають депутатський мандат.

Раніше прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що вона бачить лише один вихід із ситуації з сумісниками - "знімати депутатські повноваження і перепризначати цих чиновників указами президента і постановами уряду".

Водночас міністр юстиції Роман Зварич сказав, що Мін’юст не бачить правових підстав говорити про те, що до депутатів, які знаходяться в процесі припинення їхніх повноважень, "може поширюватись диспозиція цього закону".

"Українські новини", "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування