Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко каже Ющенку в усьому радитися з Росією?

Субота, 13 серпня 2005, 16:33

Секретаріат президента розробив рекомендації президенту, у яких зовнішню політику України щодо країн СНД пропонується узгоджувати з Росією.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" у суботу, посилаючись на свої джерела.

"Принаймні, згідно з нашою інформацією, вже є деякі розробки з трохи несподіваними (як для помаранчевих) трактуваннями національних інтересів України. Насамперед це стосується політики щодо країн СНД, яку зовнішньополітичні аналітики Банкової пропонують ретельно узгоджувати з Москвою", - пише видання.

"Україні наказують відмовитися від самостійної політики щодо придністровського питання і повернутися у фарватер Росії, перестати підтримувати Грузію у її спробах відновити цілісність країни", - стверджує "Дзеркало тижня".

Крім того, згідно з інформацією, президенту пропонується переглянути свою політику в ГУАМ як таку, що заважає конструктивним відносинам із Росією та відмовитися від солідарних із Європою і США оцінок режиму Лукашенка.

"Не виключено, що президенту запропонують узагалі вилучити "російське питання" із компетенції МЗС і Кабміну загалом і запровадити квазілегітимну посаду спецпредставника президента з Росії", - пише видання.

"Більше того, зовнішньополітична служба СП, напевне, в порядку дружньої іронії, пропонує президенту, прем’єру та міністрам публічно давати виключно позитивну оцінку... демократичним реформам у Росії", - повідомляє "Дзеркало тижня".

В той же час заступник держсекретаря Маркіян Лубківський в інтерв’ю "5 каналу" спростував інформацію газети.

"Такого документа немає природі, він не розроблявся і немає жодних рекомендацій, які начебто регламентують розвиток наших відносин з Російською Федерацією і начебто нашу спрямованість у фарватері цієї країни. Це повний абсурд. Такі документи в Секретаріаті не розроблялися", - сказав Лубківський.

В той же час, за його словами, секретаріат президента не буде позиватися з авторами статті. "Ні, ми не збираємося подавати в суд, справа не в "Дзеркалі тижня", справа навіть не в структурах, які згадуються", - сказав заступник Зінченка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...