Зінченко зайнявся космосом і літаками

Субота, 13 серпня 2005, 17:42

В Україні розроблена багатофункціональна програма розвитку космічної галузі.

Про це повідомив журналістам держсекретар Олександр Зінченко в рамках презентації першого серійного літака АН-140 у Самарі, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За його словами, у першу чергу програма передбачає управлінську й організаційну реформи.

Зінченко підкреслив, що космічна галузь "повинна бути сконцентрована на лізингових і кредитних проектах, а також у цій галузі повинні бути задіяні великі фінансові установи".

Він також вважає, що великі вантажні літаки, як АН-140, АН-140-100, АН-225 "Мрія" є перспективними проектами для розвитку української авіації.

Зінченко також відзначив, що вже розроблено план розвитку літака АН-70, реалізація якого розрахована на півтора року. "АН-70 - це машина, що потрапила в політичну турбулентність", - сказав він.

У той же час, Україна продовжить участь у спільному українсько-пакистансько-китайському проекті по створенню основного танка для пакистанської армії "Аль-Халід" (Al-Khalid).

Про це повідомив журналістам у суботу в Харкові генеральний директор заводу ім. Малишева Геннадій Гриценко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у Пакистані прийняте рішення про придбання ще 300 моторно-трансмісійних відділень українського виробництва для танка "Аль-Халід". Він відзначив, що контракт планується підписати ще до кінця поточного року, приблизно він буде розрахований на 5 років.

Він також повідомив, що завод ім. Малишева підписав контракт із "Укрзалізницею" на постачання дизельних двигунів для модернізації українського парку тепловозів.

За його словами, на минулому тижні підприємство підписав контракт на постачання двигунів 1Д80 і 4Д80. Усього в рамках контракту вартістю 15 млн. грн. завод поставить "Укрзализниці" 19 двигунів цих марок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News