Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка просять звільнити Кінаха за саботаж вимог Тимошенко по підозрілому заводу

Субота, 13 серпня 2005, 18:42

Керівники низки осередків партій Сіверодонецька просять президента Віктора Ющенка звільнити першого віце-прем'єра Анатолія Кінаха за його висловлювання з приводу підприємства "Об'єднання "Азот".

Про це йдеться у відкритому листі до президента, підписаному представниками місцевих організацій УРП "Собор", КПУ, Народний Рух, "Батьківщина" та "Народний Союз Наша Україна".

Підписанти відзначають, що 11 серпня Кінах під час зустрічі з господарським активом Луганської області порекомендував керівництву області "домовлятися" з "інвестором".

Таким чином, на думку підписантів, Кінах "фактично дезавуював доручення глави уряду про виконання судових рішень" щодо повернення "Азот" державі з подальшою приватизацією.

Представники партій нагадують, що за два дні до виборів, 24 грудня 2004 року майновий комплекс хімічних виробництв державного підприємства був переданий до статутного фонду ЗАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", в якому державі залишили лише 40% акцій.

"Мова йде про відчуження високоприбуткового підприємства, чистий прибуток якого за перше півріччя склав 180 млн. грн., і ринкова вартість якого, за нашою оцінкою, складає близько 2 млрд. грн", - говориться в листі.

Печерський і апеляційний суди Києва визнали відчуження державного комплексу хімічних виробництв незаконним і ухвалили повернути їх до державної власності.

Прем'єр Юлія Тимошенко дорученнями від 18 липня і 26 липня 2005 року зобов'язала Мін'юст і Фонд держмайна негайно розпочати виконавче виробництво щодо виконання рішень судів, які вступили в законну силу.

У листі також говориться, що 8 липня 2005 року Стаханівський місцевий суд уже після рішення Печерського суду виніс рішення, яким визнає законним створення ЗАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот".

Підписанти також повідомляють, що 15 серпня Сєверодонецька міськрада планує прийняти рішення про передачу ЗАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот" земельної ділянки, яка зараз знаходиться в користуванні державного підприємства.

Це, говориться в листі, унеможливить виконання судових рішень про повернення в держвласність комплексу хімічних виробництв, які розташовані на цій землі.

"Як нам відомо, найближчим часом перший віце-прем'єр передасть на вашу адресу лист із проханням підтримати його дії у відношенні Сєверодонецького "Азоту", суть якого – не захист державних
інтересів, а захист майнових інтересів прихватизаторів державної власності", - стверджують підписанти.

Представники партій просять Ющенка негайно звільнити Кінаха з посади першого віце-прем'єра України та доручити Генпрокуратурі перевірити дії судді Стаханівського місцевого суду на відповідність ст.375 Кримінального кодексу України.

Як відомо, сіверодонецьке об'єднання "Азот" одні джерела пов'язують зі старшим сином Віктора Януковича, а інші – з кримінальним авторитетом Семеном Могілевичем.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування