Ющенко привітав колегу по революції й поїде на саміт

Неділя, 14 серпня 2005, 13:40

Президент Віктор Ющенко візьме участь у саміті ООН у вересні.

Питання підготовки саміту в неділю обговорили глава українського МЗС Борис Тарасюк і генеральний директор європейського відділення ООН Сергій Орджонікідзе.

Як повідомив керівник прес-служби МЗС України Василь Філіпчук, зустріч відбулася в Бішкеку, де проходить інаугурація нового киргизького президента Курманбека Бакієва.

Тарасюк також передав Бакієву привітання Ющенка зі вступом у високу посаду.

За словами Філіпчука, у своєму посланні Ющенко висловив упевненість, що нове політичне керівництво Киргизстану втілить у життя надії киргизького суспільства на динамічний розвиток країни й істотний ріст добробуту його громадян.

Українська сторона й надалі буде докладати необхідних зусиль для забезпечення динамічного розвитку й зміцнення традиційно дружніх відносин між Україною й Киргизькою Республікою в інтересах обох народів, говориться в посланні.

Бакієв у розмові з Тарасюком подякував керівництву України за зусилля по врегулюванню політичної ситуації в Киргизстані в березні нинішнього року й завірив у готовності активізувати політичні й економічні відносини між двома державами.

У свою чергу Тарасюк відзначив, що ідеали, за які боровся киргизький народ, співзвучні тим, за які боролися українці під час "помаранчевої революції".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування