Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко поставила Семенюк ліміт

Неділя, 14 серпня 2005, 19:13

Уряд доручив Фонду держмайна й уповноваженим керувати держмайном до кінця року організувати проведення конкурсів із продажу державних пакетів акцій не менше 15 ВАТ.

Про це сказано в плані додаткових заходів щодо виконання в другому півріччі 2005 року Програми Кабміну "Назустріч людям", затвердженому постановою від 10 серпня.

Конкурси повинні проводитися "на принципах відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону", відзначає в документі.

ФДМ повинен також організувати продаж мінімум 50 пакетів акцій через організаторів торгівлі.

Відповідно до документу, добір організаторів торгівлі повинен бути здійснений у серпні.

Уряд також планує доробити до вересня проект Державної програми приватизації на 2005-2007 роки і проект постанови "Про основні напрямки проведення приватизації державного майна в 2005-2006 роках".

Крім того, Кабмін доручив ФДМ і Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку до кінця року проаналізувати роботу реєстраторів, що ведуть реєстри власників акцій ВАТ, у яких держчастка перевищує 50%.

Як повідомлялося, уряд України в липні-серпні вже затвердив плани підготовки до продажу держпакетів акцій 20 підприємств, що передбачають її завершення до кінця року.

Крім того, ще по ряду об'єктів Кабмін доручив ФДМ через суд домогтися скасування заборони на приватизацію й у випадку успіху готувати їхній продаж.

Вже оголошений конкурс на продаж найбільшого в 2005 році держпакета акцій - 93,02% "Криворіжсталі" за стартовою ціною 10 млрд. грн., що повинен відбутися 24 жовтня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування