Тимошенко просять стати регулювальницею цукру

Понеділок, 15 серпня 2005, 11:23

Начальник управління цінової політики Київської міської державної адміністрації Василь Яструбінський вважає, що урядові варто ввести адміністративне регулювання цін на цукор для налагодження ситуації на споживчому ринку.

Як передає агентство "Новини-Україна", про це він заявив у неділю в ефірі "5 каналу" українського телебачення.

"Оскільки цукор уже не знаходився у виробників, він знаходився в посередників, саме тут уряд міг вчинити більш жорстко. Адже спираючись на нашу законодавчу базу, можна було б застосувати і жорстке регулювання цін", - сказав він.

6 серпня на прес-конференції після наради з представниками цукрової галузі прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко прогнозувала зниження ціни на цукор до 3,1-3,2 гривень (близько $0,6) за кілограм протягом двох тижнів.

Для стабілізації цін на цукор Кабінет Міністрів доручив Державному комітетові з матеріального резерву закупити 250 тисяч тонн цукру в 2005-2006 маркетинговому році.

При цьому Держрезерв планує закупити близько 250 тисяч тонн цукру в пік сезону і реалізовувати його під час дефіциту цукру на ринку.

За словами Тимошенко, Держрезерв протягом місяця-півтора має намір акумулювати кошти, які будуть спрямовані на закупівлю цукру. При цьому прем'єр відзначила, що цукор буде закуповуватися у виробників за ціною, задовільною для них.

У липні ціни на цукор в Україні виросли з 2,89 гривень ($0,53) до 4,46 гривень ($0,88).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування