Янукович обіцяв підняти Ківалову зарплату, але не зробив

Понеділок, 15 серпня 2005, 12:34

Голова Центральної виборчої комісії України Ярослав Давидович заявляє, що Рахункова палата тенденційно підійшла до перевірки фінансової діяльності ЦВК.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина".

"ЦВК вважає висновки Рахункової палати тенденційними, тому що підходити до перевірки фінансування виборчої кампанії і функціонування центрального органу виконавчої влади потрібно по-іншому. В організації виборчої кампанії беруть участь десятки тисяч людей, що професійно не підготовлені, у тому числі і з фінансової сторони", - вважає Давидович.

За його словами, під час виборів виникають ситуації, що вимагають термінового фінансування. "Наприклад, на сторінках газет "Голос України" і "Урядовий кур'єр" необхідно надрукувати повідомлення для ознайомлення усіх виборців, наприклад, про розклад теледебатів. А РП (Рахункова палата) виходить з того, що мають друкуватися тільки ті постанови, які визначені законом. Так, їх фінансування не передбачене законом, але життя-то підказує!", - відзначає глава ЦВК.

Що стосується зарплат, то, за словами Давидовича, дійсно була прийнята постанова Кабінету міністрів #2288 про порядок установлення надбавок.

"Там не було написано, що голові ЦВК дозволено здійснювати стовідсоткові надбавки до зарплати членам Центвиборчкому. Але, по-перше, це питання до Ківалова (Сергій Кавалов очолював ЦВК із квітня по грудень 2004 року), це він підписував документ, що дозволяє. Наскільки я знаю, у нього були запевняння, що цей документ згодом буде прийнятий Кабінетом міністрів", - зауважив Давидович.

Про причини, чому документ усе-таки не був прийнятий, глава ЦВК не знає.

"Зараз цю надбавку я, у принципі, скасував і вже підготував відповідний документ. Зараз зовсім інший підхід до формування зарплати. І повірте, зарплата члена ЦВКа була не вище зарплати відповідного працівника РП, і він у нього учився, як її підвищити", - говорить Давидович.

За його словами, керівник РП навчив Ківалова, як підвищувати зарплати.

"Саме він (Валентин Симоненко, голова Рахункової палати) розповідав, як усе необхідно зробити, і сьогодні він піднімає ці питання! Якщо на те пішло, РП теж уже настав час перевірити", - відзначив глава ЦВК.

Як відомо, рахункова палата обвинуватила ЦВК у нецільовому використанні грошей і незаконному підвищенні зарплати співробітникам ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування