Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Тарасюка вимагає відставки харківського губернатора

Понеділок, 15 серпня 2005, 13:16

Харківська обласна організація Народного Руху України вимагає від президента Віктора Ющенка звільнення керівництва Харківської облдержадміністрації на чолі з губернатором Арсеном Араковим.

Про це йдеться у повідомленні, розповсюдженому прес-службою харківської облорганізації НРУ у понеділок.

Причиною цієї вимоги стало "незаконне" перенесення судового розгляду позовної заяви ХОО НРУ проти обласної прокуратури на порушення нею Закону "Про звернення громадян", "що проявилось у ненаданні прокуратурою припису Харківській облдержадміністрації за невідповідь ХОО НРУ на її звернення".

За словами прес-служби, суддею Червонозаводського районного суду Дідовець В.А., де мав розглядатися позов, "усупереч існуючим процесуальним нормам, наступне засідання призначено аж на 21 жовтня ц.р."

"Голова організації Анатолій Семенченко переконаний, що причиною бездіяльності місцевого правосуддя стало "телефонне право": прокуратура прикрила бездіяльність облдержадміністрації, а суд прикриває бездіяльність прокуратури", - йдеться у повідомленні.

На думку Семенченка, "на цьому прикладі, як у краплі води проявились усі вади Харківської нової старої державної влади, прокуратури та судів".

"Така ситуація загрожує становленню в області демократії, поглибленням корупційних явищ, а також дискредитує гасла, проголошені президентом України Віктором Ющенком на Майдані щодо чесності та прозорості влади", - йдеться у повідомленні.

Тому Семенченко вважає, що "оздоровленню суспільно-політичної ситуації на Харківщині сприяло б усунення президентом з посад нинішнього керівництва обласної державної адміністрації на чолі з Аваковим".

Крім того, обласна організація вимагає від Ющенка видання указу про започаткування реформування судової гілки влади, "з тим аби третя гілка влади стала справді авторитетною і незалежною".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: