Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко в Грузії пив вино і "рахи", танцював і катався із Саакашвілі на джипі

Понеділок, 15 серпня 2005, 13:41

Президент Грузії Михайло Саакашвілі підготував для президента Віктора Ющенка з дружиною культурну програму на час їхнього перебування в Грузії.

Як пише газета Сьогодні, одразу після приземлення літака Ющенка в 16.00 у п'ятницю, Саакашвілі наказав летіти в Кахетію на вертольоті.

У горах Кахетії Саакашвілі показував Ющенку винні і коньячні льохи і пригощав "Цинандалі", а крім того подарував родині Ющенків два бочонка вина. Як пише газета, вино Ющенко відкоркував у Боржомі.

Ющенко і Саакашвілі також гуляли по алеї, де колись Грибоєдов познайомився з Ніно Чавчавадзе в містечку Цинандалі, вона називається — "Алея любові", пише газета з посиланням на джерело в адміністрації грузинського президента.

Після двох годин перебування в Кахетії робочий візит президента продовжився прийомом, присвяченим відкриттю парку в місті Боржомі. Ющенко пив тепле "Боржомі" прямо з джерела. На вечерю президентам подали сациві, баклажани з горіхами і хачапурі, про провину вже говорилося вище.

Ранком у суботу Саакашвили повіз Ющенко і його чоловіку на джипі по небезпечному серпантині в Бакуріані. Там на приїзд президентів чекали в дитячому оздоровчому таборі "Патріот".

З табору "Патріот" президенти на вертольотах відправилися у Сванетію, у самий високогірний район Грузії — Ушгулі. На висоті більш ніж 2000 м над рівнем моря українському президенту показали православну церкву і знамениті сторожові "сванські вежі", учені відносять їхнє зведення до XIII століття.

Ющенку там продемонстрували, як готують сир сулугуні, що дозріває у ведмежих шлунках. Там же Ющенка почастували "рахи" — 50-градусним фруктовим самогоном, після якого, як пише газета, в адміністрації президента Грузії, він танцював зі своєю дружиною Катериною Чумаченко сванські народні танці.

У Сванетії президент цікавився древніми ремеслами — різьбленням по дереву і ручному виробництву повсті.

Ющенко з дружиною також відвідали древній печерний монастир Вардзіа, що неподалік від Ахалцихе, у Боржомському районі. Монастир XIII століття являє собою кілька сотень приміщень, висічених у скелі і з'єднаних ходами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...