Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович вибив в ОБСЄ 2 млн. євро на сервери

Понеділок, 15 серпня 2005, 14:01

ОБСЄ надасть допомогу Україні на 2 млн. 240 тисяч доларів для придбання 27 серверів для областей і 2 для Центральної виборчої комісії, на яких будуть розміщуватися узагальнені списки виборців на парламентських виборах 2006 року.

Про це розповів голова ЦВК Ярослав Давидович в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" у понеділок.

"Щоб провести повну роботу по списках, ОБСЄ надасть допомогу Україні на 2 млн. 240 тисяч доларів для придбання 27 серверів для областей і 2 для ЦВК", - сказав він.

Також, за словами Давидовича, якщо в минулому складанням списків займалися тільки місцеві ради, "та й то формально", то зараз, відповідно до постанови Кабінету міністрів, в областях і районах створюються робочі групи, які будуть займатися узагальненням списків.

Відповідаючи на питання про те, чи були до нього питання в СБУ щодо можливого розміщення транзитного сервера ЦВК у приміщенні, яке орендував Міжнародний гуманітарний університет Сергія Кивалова, Давидович сказав, що СБУ до нього "не зверталася".

"Коментувати мені щось – є слідчі органи, нехай вони працюють. Бо в нас як: знайшли щось – і оперативна інформація звучить як офіційна", - відзначив він.

Давидович пояснив, що в даному випадку мова йде про сервери, де буде узагальнюватися інформація зі складання списків виборців.

"Завдяки їм ми зможемо створити загальну електронну базу даних, а не задовольнятися паперовими носіями. Ми створимо спеціальні комп'ютерні програми, щоб відстежити "двійників" – тих, хто занесений у списки виборців двічі і більше", - сказав він.

Крім цього, за словами голови ЦВК, закон зобов'язав МВС, Міноборони, МЗС, Мінпраці і Мін'юст займатися складанням списків, подаючи інформацію зі своїх відомств.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування