Ющенко підсилить Тарасюка

Понеділок, 15 серпня 2005, 15:09

Найближчим часом президент Віктор Ющенко підпише указ про посилення координуючої ролі Міністерства закордонних справ у здійсненні зовнішньої політики України.

Як повідомляє прес-служба президента, цим документом він покладе на МЗС завдання координації діяльності всіх структур виконавчої влади в галузі зовнішньої політики.

Таке рішення Глава держави прийняв після зустрічі з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком, яка відбулася у понеділок, 15 серпня.

У ході зустрічі Тарасюк доповів президенту про підготовку до наради закордонних послів України, яка відбудеться 22-26 серпня. Заплановано, що Ющенко візьме участь у цій нараді і виступить перед дипломатами із промовою щодо пріоритетних завдань, які стоять перед зовнішньополітичною службою.

Співрозмовники також обговорили основні питання роботи зовнішньополітичного відомства, зокрема тему кадрів.

Президент доручив Тарасюку посилити кадровий потенціал дипломатичних місій України за кордоном, підвищити їхній професійний рівень і за результатами зустрічі здійснити низку нових призначень у посольствах стратегічно важливих для України держав.

Тарасюк доповів Ющенку про свою участь у церемонії інавгурації новообраного президента Киргизстану і ознайомив президента з ходом підготовки до саміту Україна-ЄС, який відбудеться наприкінці цього року в Україні.

Окрім цього, Тарасюк поінформував президента про підготовку до його найближчих закордонних візитів, зокрема до Російської Федерації на Саміт Глав держав СНД та до США на Саміт ООН.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...