Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Приват" зробив "1+1" "цікаву" пропозицію

Понеділок, 15 серпня 2005, 17:24

Структура власників каналу "1+1" не змінилася і залишається такою, якою була останні 9-10 років.

Про це заявив один із власників каналу Олександр Роднянський на прес-конференції у понеділок.

"Структура власності, як я і сказав, не змінилася. Все, як і було останні 9-10 років. Все так і залишається", - зазначив він

Роднянський визнав, що власники отримували п’ять пропозиції щодо придбання акцій каналу, зокрема і від групи "Приват".

"Українська частина власників – я і Фуксман – одержували неодноразово багато пропозицій. Зараз їх п’ять. Від групи "Приват" була пропозиція дуже коректна і приваблива... Цікава пропозиція, яка серйозно обговорювалася і обговорюється всіма партнерами. На даному етапі нічого не відбувається конкретного, оскільки це дуже тривалий процес", - сказав він.

Він також відзначив, що їхні партнери в цьому випадку мали б "право першої відмови і могли сказати, що їм ця пропозиція цікавіша".

Роднянський також сказав, що всі переговори, які велися, не передбачали його виходу з компанії "1+1".

Що стосується п’яти інших пропозицій, Роднянський сказав, що вони були "частково привабливими". Він відмовився сказати, від кого саме вони надходили, лише відзначивши, що серед них немає українських компаній.

Роднянський також відкинув припущення, що компанія СМЕ, яка володіє 60% акцій компанії "1+1" може продати свої акції компанії Руперта Мердока. За його словами, "було б дивним" продавати акції провідного каналу компанії, з якою вони змагаються за вплив на медіа-ринок Східної Європи.

В той же час представниця компанії Марина Вільям, яка спізнилася на прес-конференцію, пізніше додала, що стратегією компанії є збільшення своєї частки у медіа, якими вони вже володіють. "Навіть до 100%", - додала вона.

Вона не сказала, чи буде СМЕ збільшувати свою власність в каналі "1+1" до 100%, зазначивши лише, що український ринок є дуже привабливим.

На прес-конференції Роднянський також представив нового генерального директора каналу Юрія Морозова, та нового генерального продюсера каналу Ольгу Герасим’юк, які втілюватимуть нову стратегію розвитку каналу "1+1".

Роднянський не уточнив, коли відбулося призначення, хоча у прес-релізі, розданому журналістам, значилося 28 липня. Водночас, коли Герасим’юк попросили сказати, чи буде вона ухвалювати якісь рішення щодо подальшої співпраці з В’ячеславом Піховшеком, вона попросила "дати їй проспати хоча б одну ніч в одному призначенні".

За словами Роднянського, завданням нового менеджменту буде представлення нової стратегії розвитку каналу. "Стратегія виживання зміниться на стратегію розвитку. Мі працюватимемо на зміну і відновлення бренду", - сказав він.

Герасим’юк буде відповідальною за виготовлення українських передач каналу, але керівника інформаційних програм запропонують пізніше. За її словами, його запропонують менеджери каналу, а затверджуватимуть всі учасники правління каналу.

Також на прес-конференції повідомили, що для покращення інформаційного блоку каналу буде запрошено представників СNN та Бі-бі-Сі.


"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування