Баранівський зізнався, що порушував Конституцію?

Понеділок, 15 серпня 2005, 18:35

Міністр агропромислового комплексу Олександр Баранівський не знає, чи голосував він у складі фракції СПУ за ввезення цукру-сирцю останні два роки.

Про це він повідомив під час круглого столу в понеділок.

"За два роки голосування в день буває по сто законів. Коли і як була натиснута яка кнопка, якщо ти не ведеш цей закон – це складно сказати, чи я натискав кнопку, чи інші", - сказав він.

"По-перше, я міг мати іншу інформацію, а по-друге, я міг взагалі в залі не бути. Ви ж знаєте як іноді відбувається голосування", - додав він. Те що фракція СПУ голосувала за ввезення цукру-сирцю два останні роки поспіль а лише цього року проголосувала проти, зафіксовано протокольно.

"Сьогодні я глибоко вивчив те, що відбувається в галузі і згідно з цим я категорично проти. Хоча я добре розумію, як мені як міністру виступати з такою позицією, якщо вона не збігається з позицією інших членів уряду", - сказав він.

Баранівський зазначив. що він знає, ким ця тема "підкинута у суспільство". Крім цього він повідомив, що дізнався про введення кораблів з цукром-сирцем у порти із запізненням.

"Це питання було від мене утаємничене. В один день приймаються документи, в один день ввозять кораблі в порти і в той же день під міністерством ставлять пікетування. Політика так не робиться", - зазначив міністр.

"Якщо цукор ввозиться не по закону а по схемі, це вже робота компетентних органів", - додав Барановський.

Також він повідомив, що міністерство веде переговори з депутатами Верховної Ради щодо негайного введення ліцензування на оптову торгівлю цукром. За словами міністра це робиться для того "щоб усе було прозоро".

За словами Барановського, уряд розглядатиме це питання на найближчому засіданні. Міністр припустив, що засідання буде важким.

Згідно із Конституцією, депутат має голосувати особисто.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування