Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчука допитають у справі Чорновола?

Вівторок, 16 серпня 2005, 10:25

Генпрокуратурі будуть передані матеріали розслідування загибелі В’ячеслава Чорновола, яке провела слідча комісія Народного руху України.

Про це заявив "Німецькій хвилі" один з лідерів партії Ярослав Кендзьор.

На думку Кендзьора, ці матеріали можуть посприяти слідству, яке відновилося після зміни влади в Україні.

За офіційною і досі не спростованою версією міліції, яку тоді очолював нині покійний Юрій Кравченко, смерть лідера Руху настала внаслідок трагічного збігу обставин.

Натомість Кендзьор наголосив, що комісія Народного руху України під головуванням колишнього професійного слідчого Миколи Степаненка, встановила зовсім інші причини катастрофи.

"Є дуже чіткий аналіз, зроблені на комп‘ютері різні варіанти моделювання цієї аварії. І все показує, що, без сумніву, це було сплановане вбивство В‘ячеслава Чорновола", - наголосив Кендзьор.

Депутат також переконаний, що до слідчих процедур має бути залучений колишній голова СБУ та екс-прем‘єр України Євген Марчук, який заявляв, що в нього була відеокасета зі свідченнями невідомого офіцера міліції про організацію замаху на Чорновола.

Кендзьор поки що не впевнений, що зусилля слідчої комісії НРУ призведуть до якогось прогресу в цій справі. Але його надихає особисте сприяння поновленню слідства з боку президента Віктора Ющенка, зазначає "Німецька хвиля".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування