Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко-тато захистив Порошенка-сина

Вівторок, 16 серпня 2005, 11:16

Генеральний директор концерну "Укрпромінвест" Олексій Порошенко спростовує заяви, що цукор-сирець було ввезено в Україну на замовлення голови Ради національної безпеки і оборони Петра Порошенка.

Про це Олексій Порошенко заявив у понеділок під час "круглого столу" з проблем цукрової галузі, повідомляє "УНІАН".

9 серпня народний депутат України, член групи "Демократичні ініціативи" Ігор Плохой звинуватив секретаря РНБО в причетності до ситуації, що склалася на ринку цукру.

Депутат стверджує, що вантажопотоками з цукром, який ввозиться з-за кордону, “займається особисто Петро Олексійович (Порошенко)".

На прохання журналістів привести конкретні документи і факти, які б підтверджували його звинувачення на адресу Порошенка, Плохой відповів, що “у мене цих фактів немає”. Водночас він зазначив, що через тиждень готовий надати інформацію про те, через які "офшори" проходив ввезений цукор.

Під час "круглого столу" Олексій Порошенко заявив, що "завозив сирець той, хто не має власного виробництва і може заробляти на завезенні цукру-сирцю".

Порошенко також повідомив, що цього року концерн "Укрпромінвест" засіяв 13 тис. 242 га цукровим буряком.

Крім того, додав він, ввозити цукор невигідно компаніям, які самі займаються вирощуванням цукрового буряку. "Тому, коли говорять, що Порошенко ввіз цукор-сирець, - це брехня", - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, 4 липня Порошенко виступив з ініціативою дозволити Держрезерву закуповувати щорічно цукор на світовому ринку для стабілізації цін на внутрішньому ринку України.

"Зараз ціна цукру на світовому ринку становить 250 доларів за тонну. Враховуючи розмитнення, ввізний ПДВ, це буде 1600-1700 гривень за тонну. В Україні оптова ціна цукру зараз становить 4 гривні за кілограм", - сказав він.

На початку липня парламент відмовився прийняти закон про ввезення 260 тис. тонн цукру-сирцю за нульовою ставкою імпортного мита.

3 серпня Кабінет Міністрів прийняв пакет документів, покликаних стабілізувати ситуацію на ринку цукру, зокрема, повернути ціну на цукор на рівень березня-квітня - 3-3,20 грн. за 1 кг. Як повідомила тоді прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, серед заходів, передбачених для стабілізації ситуації на ринку цукру, передбачається і імпорт цукру-сирцю.

У понеділок радник Тимошенко Сергій Пашінський заявив, що уряд здійснюватиме державні інтервенції цукру лише до 10 вересня, тобто до появи на ринку українського цукру нового урожаю.

Цукор-сирець ввозиться в Україну через Одеський морський торговий порт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування