Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія проти "насильницької демократизації" СНД

Вівторок, 16 серпня 2005, 12:05

Росія не може погодитися з методами "насильницької демократизації" пострадянського простору, оскільки це призведе до дестабілізації і росту екстремізму, вважає заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін.

"Ми зовсім не вважаємо, що в інших міжнародних гравців не може бути своїх специфічних інтересів до держав СНД. Але ми не можемо погодитися і з методами насильницької "демократизації" пострадянського простору, будь то "кольорові революції" чи інформаційно-політичний тиск на чинну владу", - відзначив дипломат в інтерв'ю "Російській газеті", опублікованому у вівторок.

Карасін додав, що "це неминуче призводить до дестабілізації ситуації в регіонах" і до "росту там екстремізму".

За словами заступника голови МЗС Росії, на пострадянському просторі у Росії є свої життєво важливі інтереси, і вона їх буде відстоювати.

Дипломат відзначив, що "останнім часом з'явилося багато публікацій у ЗМІ, що пророкують швидкий розвал СНД".

"Можливо, я вас розчарую, але мої перші враження від ситуації в Співдружності набагато оптимістичніше", - підкреслив Карасін.

Разом з тим, на його думку, нинішня структура СНД не відрізняється динамізмом і націленістю на реальні результати.

"Такий стан справ нікого не влаштовує. Саме тому настільки серйозно і докладно протягом всього останнього року в рамках СНД обговорювалися питання реформування й удосконалення органів Співдружності", - пояснив замголови МЗС.

На його думку, серед пріоритетних напрямків взаємодії країн СНД - економічне співробітництво, розвиток співробітництва в гуманітарній сфері, удосконалення статусу російської мови як засобу міжнаціонального спілкування. Разом з тим Карасін підкреслив, що Москва далека від бажання "когось "підминати" або змушувати щось робити усупереч власним інтересам".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: