Зварич скаржиться на хабарників у своєму міністерстві

Вівторок, 16 серпня 2005, 12:34

Міністр юстиції Роман Зварич заявляє про випадки хабарництва в Міністерстві юстиції.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання, як він ставиться до того, що судові виконавці й досі беруть хабарі.

Зокрема міністр розповів, як один з керівників обласного відділу Виконавчої служби міністерства пропонував "одній посадовій особі в міністерстві" 10 тисяч доларів за те, щоб залишитися на своїй посаді.

За його словами, протягом останніх двох тижнів він викликав до себе "на індивідуальні зустрічі" керівників обласних відділів Виконавчої служби для обговорення проблеми відомства.

"Був один випадок, коли ввечері перед запланованою зустріччю один з таких керівників приходив до однієї особи в міністерстві і пропонував їй 10 тисяч доларів, щоб вона переконала мене залишити його на цій посаді", - сказав він.

За словами міністра, того ж дня цей керівник був звільнений.

Також Зварич повідомив, що йому особисто також надходили пропозиції щодо призначення тих чи інших осіб на керівні посади в міністерстві. За його словами, вони, давали можливість йому "стати дуже багатою людиною".

Міністр також зазначив, що не має можливості звернутися до суду, бо ці пропозиції надходили "не напряму" і він не зможе довести ці факти.

Говорячи про реформування Державної виконавчої служби, яку планується вивести зі складу місцевих управлінь юстиції і залишити як урядовий орган у складі Мін’юсту, Зварич зазначив, що це для нього "справа честі".

За його словами, Мін’юст планує до березня "навести порядок у ДВС".

"Я у відставку через бардак у ДВС не піду. Я можу бути відставлений з якоїсь іншої причини, але не тому, що там буде бардак", - сказав міністр.

Зварич також повідомив, що законопроект про парламентську опозицію, розроблений Мін’юстом, буде винесено на розгляд Верховної Ради на початку нової парламентської сесії восени.

За словами міністра, цей законопроект у разі його прийняття Верховною Радою і підписанням президентом, має "забезпечити права опозиції в конкретних аспектах їхньої діяльності".

"Ми виходимо з того, щоб не обмежити опозицію або заборонити її. А з того, щоб чітко визначити її права", - сказав Зварич.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...