Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич обіцяє Пінчуку повернути гроші за "Криворіжсталь"

Вівторок, 16 серпня 2005, 13:12

Міністр юстиції Роман Зварич наполягає на якомога швидшому проведенні конкурсу з повторної приватизації "Криворіжсталі" для того, щоб повернути колишнім власникам підприємства вкладені інвестиції.

"Мін’юст наполегливо вимагає, щоб цей конкурс (з повторної приватизації "Криворіжсталі") виконувався з тим, щоб повернути гроші інвесторам", - сказав Зварич на прес-конференції у вівторок.

"Попередній інвестор вклав кошти в об’єкт, обов’язок держави – повернути ці кошти інвестору", - додав міністр, зазначивши, що "це абсолютна диспозиція, яка закладена в законодавстві".

Говорячи про справу незаконної приватизації Нікопольського заводу феросплавів, Зварич зазначив, що "позиція уряду по відношенню до необхідності повторної приватизації НЗФ буде просто залізобетонною".

"Я впевнений, що на рівні вищої інстанції позиція Кабінету міністру буде переможною", - сказав міністр.

Також Зварич повідомив про подання Мін’юстом клопотання до Вищого господарського суду про відведення судової колегії, яка розглядає справу НЗФ і призначення нової колегії суддів.

За словами Зварича, "зараз можна говорити про упередженість тої колегії суду, яка займається розглядом справи НЗФ".

Міністр обґрунтував свою позицію тим, що "більшість цих суддів займаються в основному справами, пов’язаними з банкрутством підприємств, але не займаються справами законності-незаконності приватизації підприємств".

"Голова Вищого господарського суду міг би вже розглянути цю нашу заяву, але він цього досі не зробив...Це викликає певні сумніви, тривоги ...", - зазначив Зварич.

Водночас, за його словами, "викликає занепокоєння" прийняття судом скарги від представників консорціуму "Придніпров’я" про відвід всього судового складу Апеляційного суду м. Києва.

"Як може бути відведена ціла інстанція, установа?", - запитав Зварич, відзначивши, що таке рішення було "упередженим" і що в судді "були всі підстави, щоб не розглядати цю скарги, бо вона суперечить законодавству".

Зварич також спростував інформацію про те, що Мін’юст чинить тиск на суддів, які розглядають справу НЗФ.

"Я заявляю, що з боку Мін’юсту будь-якого зв’язку з суддями, чи то телефонного, чи то будь-якого іншого, не було", - сказав він, додавши, що для того "не було і не могло бути причин".

"Один єдиний тиск, який ми здійснювали, це була правова позиція щодо НЗФ", - зазначив Зварич.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...