Сацюк не з'явився на суд за своїм позовом

Вівторок, 16 серпня 2005, 13:15

Колишній заступник екс-глави Служби безпеки Володимир Сацюк, який перебуває у розшуку, не з'явився у вівторок у Печерський районний суд Києва, де починається слухання його позову проти Генпрокуратури.

Як передають "Новості-Україна" з посиланням на "5 канал", у свою чергу представники Генпрокуратури також не з'явилися до суду.

У той же час суддя Галина Первушина повідомила, що суд відбудеться, хоча й не пояснила, яким чином він проходитиме у відсутності позивача й відповідача.

Засідання суду перенесено на 31 серпня на 10 годину.

Під будинок суду прийшли близько ста осіб, які тримають плакати з написом "Ні репресіям" і портрети Сацюка. Пікетувальники кажуть, що прибули власним коштом з Житомирщини на п'ятьох автобусах. Саме у місті Малин Житомирської області свого часу Володимира Сацюка обрали народним депутатом України.

Сацюк вважає, що Генпрокуратура незаконно порушила проти нього кримінальну справу.

Кримінальну справу щодо Сацюка порушило головне слідче управління Генпрокуратури за зловживання службовим становищем, що потягло за собою важкі наслідки, а також службова підробка, що потягла за собою важкі наслідки й за використання підробленого документу.

Зокрема, Сацюка обвинувачують у незаконному присвоєнні собі звань у структурі СБУ, що потім дозволило йому одержати звання генерала.

Крім того, Сацюк підозрюється в причетності до отруєння влітку 2004 року кандидата в президенти Віктора Ющенка, коли той вечеряв з тодішнім главою СБУ Ігорем Смешком на дачі Сацюка.

15 червня 2005 року Сацюк був офіційно оголошений у розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування