Раднику Ющенка "подарували" ділянки під Києвом?

Вівторок, 16 серпня 2005, 13:26

Радник президента Святослав Вакарчук восени минулого року став власником двох земельних ділянок у містечку Буча, що під Києвом, шляхом безкоштовної передачі землі.

Про це газеті "Сьогодні" повідомив журналіст телеканалу НТН Тарас Ратушний, який веде розслідування у цій справі.

За словами журналіста, Вакарчук написав дві заяви з проханням виділити йому землю. "Перша заява — 24 вересня 2004 року. А 9 вересня сільрада проголосувала за те, щоб видати йому цю ділянку. Це 40 соток під будівництво", - повідомляє журналіст.

"Другу заяву він написав 7 грудня 2004 року, до цієї заяви додається копія його паспорта, довідка з жеку на вул. Горького, де він проживає, і ще якісь документи. Це вже розпал "помаранчевої" революції, найгостріші події на Майдані", — сказав Ратушний.

За версією журналіста, мова йшла не про придбання, а "саме про безкоштовну передачу землі" Вакарчуку. Посилаючись на документи, Ратушний також відзначив, що роздавалися ділянки площею до гектара.

У свою чергу прес-секретар Вакарчука Марко Маркович заявив: "Єдиний коментар на цю тему від Вакарчука — у нього цієї землі немає".

У той же час, як повідомляє видання, голова селищної ради Бучі Анатолій Федорук підтвердив факт виділення землі Вакарчуку.

За словами Федорука, "виділення землі Святославу Вакарчуку в існуючій житловій забудові Бучі абсолютно законне. Однак землекористувачем він ще не є, оскільки селищна рада дала йому лише дозвіл на проект відводу".

Селищна рада прийняла рішення про виділення Вакарчуку ділянки в 15 "соток", перед яким розташована велика галявина.

"Співак попросив, щоб її за ним закріпили, наскільки це можливо, а частину надали за умов оренди під організацію творчого центру", - додав голова селищної ради Бучі.

"Рада виділила йому 0,15 га під житлову забудову, 15 або 20 "соток" для ведення сільського господарства, а іншу територію — в оренду під центр", - уточнив Федорук .

За словами журналіста НТН, у цей же час місцеві жителі, що мають пріоритетне право на цю землю, не можуть її одержати, а в сільраді назбиралося близько 3 тис. заяв, що отримали відмову через відсутність генерального плану забудови території.

Зараз працює спеціальна комісія облдержадміністрації, що вивчить питання про правомірність виділення зеленої території приватним особам під забудову і вирубку насаджень, повідомляє Ратушний.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування