Сацюк, якого оголошено в міждержавний розшук, перебуває в Україні

Вівторок, 16 серпня 2005, 14:12

Адвокат, представник колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Віктор Петруненко не виключає, що його підзахисний на даний момент перебуває в Україні.

Про це адвокат повідомив у вівторок в інтерв'ю журналістам по закінченні судового засідання в Печерськом суді за позовом Сацюка в Генпрокуратуру на постанову про порушення кримінальної справи подо нього.

"Те, що він (Сацюк) не в Печерськом суді, це точно", - сказав Петруненко. Відповідаючи на питання про те, чи перебуває Сацюк в Україні, адвокат сказав: "Думаю, що так", додавши, що він одержує від Сацюка "рекомендовану кореспонденцію" і відправлення йде з Києва.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде Сацюк присутнім на наступному судовому засіданні 31 серпня, адвокат сказав: "Я думаю, що в нього є певне побоювання... Він, напевно, не захоче випробовувати долю".

Разом з тим, відповідаючи на питання, чи ховається колишній заступник глави СБУ чи ні, Петруненко сказав, що "він не ховається, іде процес оскарження (постанови про порушення кримінальної справи)".

На переконання адвоката, прокуратура не надала матеріали самої кримінальної справи, тому "немає даних про зроблений злочин". Він розповів, що Сацюка обвинувачують у тому, що він у період з 2000 по 2001 рік підробив дані про службу в запасі, зокрема, одержав звання підполковника на 2-3 роки раніше, ніж це має бути.

"Сацюк розглядає цю ситуацію як провокацію, яку зробили його "друзі", його колишні партнери по бізнесу", - підкреслив Петруненко, додавши, що "це провокація досить брудна", висловивши, зокрема, здивування обвинуваченням Сацюка в розкраданні власної заробітної плати.

Він також негативно відповів на запитання, чи є якісь обвинувачення на адресу Сацюка в справі про отруєння Віктора Ющенка. "Сацюк обраний як мішень для атаки Генеральної прокуратури України", - підкреслив Петруненко, додавши, що Генпрокуратура не може точно встановити дату службової підробки.

Відповідаючи на запитання журналістів, Петруненко також повідомив, що востаннє бачився із Сацюком у травні нинішнього року, відзначивши, що одержує від нього кореспонденцію "раз на місяць".

Разом з тим адвокат не зміг уточнити, чи перебуває Сацюк у Києві. "Я не можу такого сказати", - сказав він, додавши, що дружина й діти Сацюка на даний момент перебувають в Україні.

Сацюк оголошений у міждержавний розшук.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування