Обшуки СБУ в "Нафтогазі" тривали 4 дні, але не зараз

Вівторок, 16 серпня 2005, 15:47

НАК "Нафтогаз" спростовує інформацію про те, що в приміщеннях підприємства в понеділок тривали обшуки.

"Насправді обшук відбувався з 4 по 8 серпня в процесуальному контексті в чотирьох приміщеннях НАКу з відповідними документами", - повідомив керівник прес-служби НАК Сергій Лук’янчук в коментарі "Українській правді".

За його словами, в службі безпеки "Нафтогазу" "ні про які обшуки вчора і в п’ятницю не знають". В той же час він не виключив, що "завтра прийдуть з СБУ з ордером". "Це може бути", - сказав він.

Лук'янчук також звинуватив журналістів в намаганні зробити "сенсацію".

"Мені давати коментарі сумно, бо дуже показова ситуація, як українські журналісти працюють з інформацією. Коли ми давали прес-реліз, ми хотіли показати, що ми даємо роз'яснення з цього факту. Ми хотіли, щоб не виникало спекуляцій. Нам немає чого приховувати", - зазначив він.

Газета "Комерсант-Україна" у номері за вівторок з посиланням на прес-секретаря голови СБУ Марину Остапенко повідомила, що обшуки Служби безпеки України в офісі "Нафтогазу України", які почалися минулої п'ятниці, продовжилися в понеділок.

Водночас, як у вівторок вдень пояснила Остапенко, напередодні в "Нафтогазі" відбувалися не обшуки, а слідчі дії.

Згідно з даними джерела "Комерсанту" в "Нафтогазі", слідчі СБУ робили виїмку документів, а також допитали чотирьох співробітників компанії. Свою роботу слідчі завершили о шостій вечора.

За цей час були вилучені документи, що стосуються ліквідованого ТОВ "Укргазтрейд", співзасновниками якого виступала НАК. "Укргазтрейд" займався посередницькими операціями з газом, а також поставляв середньоазіатську бавовну.

Крім того, слідчі продовжили виїмку документів про роботу ще двох посередницьких компаній - Eural Trans Gas і "РосУкрЕнерго".

Газета відзначає, що слідчі ще не закінчили вилучати документи в офісі НАК, коли керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко відправився в Кабмін на спеціальну нараду під головуванням глави уряду Юлії Тимошенко.

Крім глави НАК і прем'єр-міністра, у ньому взяли участь міністр палива й енергетики Іван Плачков і радник держсекретаря Віталій Гайдук, що входять до складу робочої групи по переговорам щодо газу між Україною й Росією, які заплановані на 20-21 серпня.

"Основна тема переговорів – домовленості про поставки в Україну природного газу з Росії в 2006 році, його транспортування через територію України й транзит туркменського палива через Росію на Україну. У тому числі, і цінові параметри співробітництва по цих напрямках", - пояснив "Комерсанту" Іван Плачков.

Втім, у прес-службі Кабміну повідомили, що робоча група вирішила включити в переговори тему залучення України до числа акціонерів в "РосУкрЕнерго" і транзиту туркменського газу, а також питання перегляду договору про розрахунки за природний газ.

Знайшовши відомості про "РосУкрЕнерго", робоча група одержить додаткові аргументи в переговорах з "Газпромом" про перегляд структури акціонерного капіталу цієї посередницької компанії, пише "Комерсант".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...