Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баранівський не згоден, що міг порушити Конституцію

Вівторок, 16 серпня 2005, 16:08

Міністр агрополітики Олександр Баранівський заявляє, що ніколи не порушував Конституцію України.

Так він відреагував на повідомлення "Української правди" від 15 серпня 2005 року з заголовком "Баранівський зізнався, що порушував Конституцію".

На думку міністра інформація, яка подана в заголовку, "не відповідає суті того, про що розповідається в самому матеріалі" і просить спростувати повідомлення.

"Я не порушував Конституції і ніде про це ніколи не говорив. У тому числі й на засіданні "круглого столу" в редакції газети "Сільські вісті", про що розповідається у вчорашній вашій інформації із таким дивним заголовком", - сказав міністр.

"Крім того, маю заявити, що голосування народного депутата України – "за", "проти", "утримався" - є конституційною нормою, а тому, за що б, чи проти чого висловлювався парламентарій на засіданні Верховної Ради способом голосування не є порушенням Конституції", - наголосив Баранівський.

Водночас у понеділок під час круглого столу, говорячи про проблему з ввезенням цукру-сирцю, Баранівський не зміг сказати, чи голосував він особисто у складі фракції СПУ за ввезення цукру-сирцю останні два роки.

"За два роки голосування в день буває по сто законів. Коли і як була натиснута яка кнопка, якщо ти не ведеш цей закон – це складно сказати, чи я натискав кнопку, чи інші", - сказав Баранівський.

"По-перше, я міг мати іншу інформацію, а по-друге, я міг взагалі в залі не бути. Ви ж знаєте як іноді відбувається голосування", - додав він.

Згідно зі статтею 84 Конституцієї голосування на засіданнях Верховної Ради України "здійснюється народним депутатом України особисто".

Згідно з роз’ясненням Конституційного суду, депутат не може передавати свою картку для голосування іншим депутатам, хоча депутати не дотримуються цієї статті Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...