Ющенко хоче поваги від вільного журналіста

Вівторок, 16 серпня 2005, 18:49

Президент Віктор Ющенко обговорив з президентом Національної телекомпанії Тарасом Стецьківим процес реформування телекомпанії.

Про це повідомляє прес-служба президента у вівторок.

Стецьків повідомив, що найближчим часом планується підписання угоди з EuroNews про купівлю 1% акцій компанії. Таким чином НТКУ стане акціонером цієї компанії і зможе розпочати формування повноцінної української редакції EuroNews.

Ющенко підтримав цю ініціативу керівництва НТКУ, зазначивши, що вона є надзвичайно важливою для забезпечення повноцінної інформаційної присутності України у світі.

Стецьків також розповів про творчі плани НТКУ, зокрема щодо створення власної високоякісної продукції, серії нових авторських передач і програм на соціально важливу тематику.

Також співрозмовники висловили переконання в необхідності створення громадського телебачення за європейськими нормами, погодившись, що це питання потребує серйозної професійної дискусії відносно засад, механізмів формування та термінів.

Президент зауважив, що "демократична Україна неможлива без вільного журналіста" і підкреслив, що "ця позиція залишатиметься незмінною завжди".

За словами Віктора Ющенка, влада і журналісти повинні докласти всіх зусиль для формування "взаємної поваги першої і четвертої влади".

Також Ющенко відзначив високий професійний рівень проведення фіналу пісенного конкурсу "Євробачення".

На його думку, технічна складова організації конкурсу засвідчила хороший потенціал НТКУ. Президент висловив переконання, що вдалий менеджмент і підвищення професійного рівня команди зроблять можливим значний якісний ривок телекомпанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування