Компанія Ахметова, яку обшукали, скаржиться на тиск

Середа, 17 серпня 2005, 10:38

Компанія "Люкс", що належить бізнесмену Ринату Ахметову, заявляє, що обшук, який було проведено співробітниками МВС у її офісі, спрямований на дискредитацію Ахметова.

Про це йдеться в заяві компанії, розповсюдженій у середу, повідомляє "Острів".

"Ймовірною метою ініціаторів кампанії є, на наш погляд, дискредитація бізнесмена", - говориться в заяві.

ЗАТ "Люкс" також заявляє, що вона "справно платить податки і суворо дотримується законодавства України при здійсненні будь-яких угод".

"У зв'язку з тим, що ЗАТ "Люкс" - власник майна, яке орендує Ринат Леонідович Ахметов, ми розцінюємо обшук, проведений у приміщеннях ЗАТ "Люкс" як акт тиску на найбільшого українського бізнесмена Ахметова", - заявляє компанія.

Компанія також стверджує, що 15 серпня співробітники МВС прибули до будинку, в якому знаходиться офіс ЗАТ "Люкс", з постановою про виїмку документів, що стосуються господарської діяльності компанії.

"Необхідні документи були підготовлені співробітниками ЗАТ "Люкс", після цього юрист компанії двічі спілкувалася зі слідчим УВС м. Донецька Юрієм Іванченком для того, щоб надати запитані документи", - говориться в заяві.

За словами представників компанії, слідчий підтвердив, що представник правоохоронних органів прибуде в офіс ЗАТ "Люкс" і одержить підготовлені документи до кінця робочого дня.

"Однак ніхто так і не прибув за документами, а пізніше представники МВС, за інформацією ЗМІ, склали рапорти про те, що "у приміщення фірми "Люкс" їх не впустили і видати документи відмовилися", - повідомляє ЗАТ "Люкс".

Компанія також стверджує, що складені правоохоронцями "недостовірні рапорти і послужили підставою для винесення прокуратурою постанови про проведення обшуку".

За словами представників компанії, 16 серпня у всіх приміщеннях ЗАТ "Люкс" було проведено обшук співробітниками правоохоронних органів, "у ході якого були вилучені документи, а також електронні носії інформації ЗАТ "Люкс".

"В обшуку брало участь не менше 30 чоловік, і тільки троє з них представилися", - повідомляється в заяві.

Крім того, за словами представників компанії, у ході обшуків "співробітниками правоохоронних органів у присутності свідків були допущені численні грубі порушення законодавства України".

Компанія також заявляє, що має намір подати скарги прокурору Донецька і прокурору Донецької області".

Як відомо, у вівторок співробітники Донецької обласної прокуратури провели обшук в офісі фірми "Люкс".

У прес-службі прокуратури Донецької області з посиланням на заступника прокурора області Олександра Ливочку повідомили, що обшук у готелі "Люкс" проводиться в рамках розслідування справи про ухилення від сплати податків і зловживання службовим становищем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування