Мати Гонгадзе подасть у Європейський суд на Україну

Середа, 17 серпня 2005, 11:05

Леся Гонгадзе, мати загиблого журналіста Георгія Гонгадзе, має намір звернутися до Європейського суду з прав людини з позовом проти України.

Про це у вівторок вона заявила в інтерв’ю “Німецькій хвилі”.

За її словами, позов готуватимуть одразу після отримання результатів експертизи ДНК, яка проводиться в Німеччині.

Якщо результат буде "ствердним на сто відсотків", Гонгадзе звертатиметься до Європейського суду. Вона вимагатиме відповідальності Генпрокуратури за ігнорування звернень Георгія Гонгадзе, який напередодні вбивства просив у відомства захисту.

Як повідомляє мати Гонгадзе, нині її адвокати Андрій Федур та Сергій Головатий вивчають близько десятка томів матеріалів справи, переданих Генпрокуратурою.

На її думку, судові слухання розпочнуться не раніше листопада. Однак, Гонгадзе скептично ставиться до судового процесу, називаючи його “фарсом”.

"Я знаю, що це не буде суд, який би розкрив справу, знайшов замовників вбивства – це буде суцільний обман. Вони знайшли "цапів-відбивайлів”, на яких повісили все, що можна і не можна”, - заявила вона.

"А цей суд – це буде такий спектакль, щоб світ зрозумів, що президент обіцяв довести справу до суду, і от сталося. А сутність цього суду ніхто не зрозуміє”, - вважає Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування