Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрзалізниця" не дасть Тимошенко розпродати її по частинах

Середа, 17 серпня 2005, 11:33

"Укрзалізниця" заявляє, що майнові комплекси залізниць і їхня інфраструктура не підлягають приватизації.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-центр "Укрзалізниці".

Так "Укрзалізниця" відреагувала на пропозицію Кабінету Міністрів Верховній Раді дозволити приватизацію 36 залізничних об'єктів, що раніше не підлягали приватизації.

"Дані об'єкти залізничного транспорту в 1999-2003 роках було реструктуризовано відповідно до вимог Програми реструктуризації залізничного транспорту, затвердженої колегією Міністерства транспорту і зв'язку України в 1998 році, з метою спрощення системи керування", - повідомляє прес-центр.

За словами прес-центру, вони ліквідовані як юридичні особи, "тому запропоновані для виключення з Переліку об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації".

Крім того, як стверджують у прес-центрі, відповідно до Закону України "Про приватизацію державного майна", майнові комплекси залізниць з їхньою інфраструктурою "не підлягають приватизації".

"Згадані 36 залізничних об'єктів продовжують функціонувати в складі залізниць у якості відділених структурних підрозділів, забезпечуючи єдиний процес залізничних перевезень", - заявляє прес-центр.

Як відомо, у вівторок Кабмін запропонував Верховній Раді дозволити приватизацію 36 залізничних об'єктів, що раніше не підлягали приватизації.

Зокрема, Кабмін пропонував виключити з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, 30 об'єктів залізничного транспорту і ще 6 об'єктів виключити з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...