Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко хоче знати, чи вважали його зрадником держави

Середа, 17 серпня 2005, 11:39

Печерський суд Києва відхилив скаргу адвоката колишнього охоронця президента майора Миколи Мельниченка до Генеральної прокуратури.

У скарзі Мельниченко хоче з’ясувати, чому в Україні проти нього порушували кримінальну справу і чому її закрили, повідомляє "Радіо Свобода" у середу.

Адвокат Мельниченка Павло Сичов повідомив, що оскаржить рішення Печерського суду в Апеляційному суді Києва.

Як сказав адвокат, йому "навіть не відомо, за що порушували кримінальну справу проти Мельниченка п`ять років тому".

"В мас медіа була інформація про те, що екс-майора звинуватили в державній зраді за прослуховуваня кабінету президента. Але в Кримінальному кодексі України нема такої статті і людина не може за це нести відповідальність", - сказав Сичов.

За його словами, на початку квітня цього року Генеральний прокурор Святослав Піскун повідомив, що справу закрили, а Мельнченко "вирішив з’ясувати, як це зробили".

Він також повідомив, що він неодноразово звертався до Генпрокуратури з проханням ознайомити його з матеріалами справи і отримати копію постанови. Але, за його словами, 21 липня заступник генпрокурора Віктор Шокін у листі відмовив, "оскільки, начебто, в адвоката належним чином не завірені документи".

"Шокін лише повідомив, що закрив справу у зв’язку з відсутністю складу злочину", - сказав Сичов, зазначивши, що вважає таку відповідь недостатньою.

"Мені потрібно знати обґрунтування: як розгорталися події, чому слідчий чи прокурор прийшов саме до такого висновку. Адже залежно від конкретного формулювання залежить, чи можуть справу знову швидко відновити", - сказав він.

Якщо ж в діях екс-майора слідчі таки бачили злочин, то, за словами Сичова, його записи, скоріше за все не можуть бути використані в суді.

Сичов вважає, що Генпрокуратура не бажає "нікого допускати" до кримінальної справи, де фігурує Мельниченко і Георгій Ґонґадзе. Адвокат впевнений, що Генпрокуратура "робить усе, щоб продемонструвати, що записи сфальсифіковані".

“Вони направляли до Міністерства юстиції США перелік запитань до Мельниченка, в яких вбачається з цього переліку, що їх турбують не суть цих записів, а хто і на який кошт, на якому програмному оборудуванні, якими технічними засобами все це робилося для того, щоб показати, що якби ці записи неможливо було зробити”, - заявляє він.

Водночас заступник керівника прес-служби Юрій Бойченко ще раз повторив, що кримінальну справу закрив особисто Піскун "за відсутністю складу злочину".

"А якщо Мельниченко хоче з’ясувати подробиці, то хай приїздить в Україну і йому все розкажуть." “Жодних упереджених дій проти нього генпрокуратура не робила”, - сказав Бойченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...