БТР так налякав охорону Ахметова, що вона лягла на землю

Середа, 17 серпня 2005, 12:03

Для обшуку донецької фірми Рината Ахметова "Люкс" був залучений бронетранспортер з метою, якщо буде необхідність, таранити ворота.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на одного з працівників прокуратури, який був присутній при обшуку.

"Однак до цього (таранити ворота) справа не дійшла – співробітники фірми не чинили жодного опору", - відзначає газета.

Очевидці розповіли кореспонденту "Комерсанта", що охорона, відкривши ворота й побачивши за ними бійців "Беркута", відразу лягла на землю, а потім сприяла при проведенні обшуку.

Обшук у фірмі "Люкс" був проведений більше ніж 30 співробітниками спецпідрозділу "Беркут", які прибули до готелю на двох автобусах "Ікарус" і одному БТР.

Як стало відомо "Комерсанту", велика кількість співробітників правоохоронних органів під час обшуку ЗАТ "Люкс" була викликана інцидентом, який стався на фірмі 15 серпня.

У цей день постановою прокурора Донецька було ухвалене рішення про виїмку документів ЗАТ. Коли працівники управління внутрішніх справ приїхали, охорона відмовилася їх пустити й надати необхідний договір.

Одержавши відмову, співробітники міліції оформили його документально й спрямували до Ворошилівського районного суду міста Донецьк. Суд визнав достатніми наявні підстави для провадження обшуку й виніс відповідну постанову.

Як повідомив заступник прокурора області Олександр Лівочка, обшук у ЗАТ "Люкс" був пов'язаний з розслідуванням однієї зі справ, які перебувають у провадженні обласної прокуратури.

"Мова йде про економічний злочин, пов'язаний з несплатою податків і зловживанням службовим становищем. У ході розслідування виникла необхідність дослідити низку документів. По одному договору однієї зі сторін є ЗАТ "Люкс", - сказав він.

Як відзначає "Комерсант", сам Ринат Ахметов зараз у відпустці, яку він проводить у Монако. 10 серпня він не прийшов на футбольний матч донецького "Шахтаря" і міланського Inter у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування