Тимошенко заборонила "спам"

Середа, 17 серпня 2005, 12:19

Кабінет Міністрів ввів обмеження на розсилання спаму.

Про це сказано в постанові Кабміну від 9 серпня №720, якою затверджені нові правила надання й одержання телекомунікаційних послуг, передають Українські новини.

Правилами забороняється замовляти, організовувати розсилання й розсилати спам.

У документі також введено термін "спам", що визначається як не замовлені попередньо споживачами електронні повідомлення, які або є масовими, або в них не надані достовірні дані про повну назву, власну поштову або електронну адресу замовника або відправника цих повідомлень, або подальше одержання яких споживач не може зупинити шляхом інформування про це замовника або відправника.

Крім цього, правилами заборонено використовувати мережні ідентифікатори інших осіб, фальсифікувати їх, використовувати неіснуючі ідентифікатори, робити або сприяти діям, які перешкоджають роботі інших споживачів послуг з доступу в Інтернет або нормальне функціонування обладнання оператора, провайдера.

Правилами також заборонено брати участь у будь-яких діях, які можуть бути причиною припинення або порушення функціонування будь-якого елемента Інтернет.

Як повідомлялося агентство, Кабмін затвердив правила надання й одержання телекомунікаційних послуг.

Документ створено відповідно до статті 33 закону "Про телекомунікації" з метою визначення єдиного порядку надання й одержання телекомунікаційних послуг.

Дія правил поширюється на відносини операторів і провайдерів телекомунікаційних послуг, які надають послуги в телекомунікаційних мережах загального користування, на юридичних і фізичних осіб - споживачів цих послуг.

Раніше одержання й надання телекомунікаційних послуг регулювалося рядом окремих постанов Кабміну за 1997-2004 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування