Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під ВР спалили Конституцію і обіцяють вчинити самоспалення в День незалежності

Середа, 17 серпня 2005, 13:17

Учасники наметового містечка, розбитого під стінами українського парламенту, заявляють про плани вчинити чергове самоспалення в День незалежності, 24 серпня цього року.

Про це в середу повідомляє Інтерфакс-Україна.

В інтерв'ю журналістам засновник наметового містечка, ініціатор кримського правозахисного руху "Кримінальних суддів на нари" Микола Губенко повідомив, що має намір спалити себе в день української незалежності об 11.00 біля будинку парламенту.

За словами Губенка, учасники наметового містечка вимагають від президента підписання указу про створення комісії, яка розгляне і ухвалить рішення з проблем і матеріалів, які у них є.

За його словами, кожний з жителів цього містечка має досить матеріалів для того, щоб відкрити певну кількість кримінальних справ проти посадових осіб і чиновників різних рівнів влади.

Перед телекамерами Губенко спалив Конституцію України, підкресливши, що таким кроком хоче показати, що для нинішньої влади закони нічого не значать.

Як заявив Губенко, 26 червня учасники акції домоглися того, що президент Віктор Ющенко прийняв їх і пообіцяв виконати їхні вимоги, а також пообіцяв підписати відповідний указ про створення комісії, однак цього не було зроблено.

"Це говорить про те, що оточення президента кримінальне", - вважає ініціатор акції. На його думку, це свідчить також про те, що оточення президента "зацікавлене в збереженні корупції" у державі.

Губенко заявив, що учасники акції вимагають зустрічі з Ющенком, головою Верховної Ради Володимиром Литвином і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і наполягають на підписанні указу про створення відповідної антикорупційної комісії, до якої буде включено учасників цієї акції.

Як повідомлялося раніше, учасники цього ж наметового містечка вже робили спробу самоспалення. Тоді один з учасників акції облив себе запальною рідиною і підпалив себе, але його відразу ж загасили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування