Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судді в Донецьку хочуть з журналіста 60 тисяч за образу

Середа, 17 серпня 2005, 13:44

Судді Господарського суду Донецької області мають намір пред'явити позов журналісту видання "Дзеркало тижня" Анатолію Єрьоменко, який нібито оббрехав їхню діяльність.

Про це повідомляє "Острів" з посиланням на юриста Донецької обласної організації профспілки працівників ЗМІ Наталю Грановську.

Предметом суперечки стала стаття Єрьоменко "Чорна трійка": все інше не має відношення до справи" ("Дзеркало тижня", №39 від 12 березня 2005 року).

Реклама:

У статті описується робота Госпсуду Донецької області і Донецького апеляційного госпсуду, а також міститься інтерв'ю і заява директора АТЗТ "Донбасресурси" Чернишова.

Останній, провівши власне розслідування, написав заяву голові підкомітету з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією "про те, що в суді нібито існує організована група, назвав прізвища учасників групи, детальну схему всього ланцюжка", - повідомила юрист.

Судді Госпсуду Донецької області і Донецького апеляційного госпсуду позивають проти журналіста, Чернишова, і редакції тижневика "Дзеркало тижня" про захист честі, гідності, і ділової репутації та стягнення морального збитку загальною сумою 60 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Розгляд даної суперечки ускладнюється тим, що позивачі подали заяву не в Києві, де знаходиться редакція тижневика "Дзеркало тижня", а в Донецьку, "де розгляд власне кажучи, з огляду на посади позивачів, дуже сумнівний", - вважає Грановська.

У четвер о 10.00 справа починає слухатися в Петровському районному суді міста Донецька.

Єрьоменко звернувся за юридичною допомогою до юристів Програми правового захисту й освіти ЗМІ "IREX U-Media!", а також до Донецької обласної організації профспілки працівників ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування