Якщо Боделана дістануть з Африки, йому дадуть 8 років

Середа, 17 серпня 2005, 14:52

Одеська обласна прокуратура завершила розслідування справи, одним з фігурантів якої є екс-мер Одеси Руслан Боделан.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив заступник прокурора Одеської області Олександр Мріхін.

За його словами, у разі виявлення правоохоронними органами екс-мера Одеси Боделана, який переховується від слідства, його буде доставлено під вартою в суд. Оскільки внаслідок зловживання владою Боделана і двох його спільників у кримінальній справі державна скарбниця недоотримала 533 тис. грн.

Мріхін уточнив, що "порушена в квітні ц.р. "кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України, завершено – двоє звинувачених одеситів, імена яких поки що не розголошуються, перебувають на підписці (про невиїзд), а екс-мер Боделан - у міжнародному розшуку".

За словами Мріхіна, "за незаконні діяння, пов'язані з діяльністю міського бюро естетики і реклами, обвинуваченому Боделану загрожує термін позбавлення волі від 5 до 8 років або 3 роки випробувального терміну, впродовж якого він не матиме права обіймати певні посади, у тому числі й виборні".

Як повідомлялося, кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України, порушено наприкінці квітня 2005 року за матеріалами співробітників Державної служби з питань боротьби з економічними злочинами УМВС України в Одеській області.

Вони встановили, що "Боделан зловживав службовим становищем на користь третіх осіб, всупереч рішенню міськвиконкому №305 від 29 травня 2000 року".

Діючи від імені виконавчого комітету Одеської міськради, він підписав договір №31-Д від 09.03.2004 з товариством з обмеженою відповідальністю "Біла акація" про передачу йому земельної ділянки для встановлення металевих конструкцій із зовнішньою рекламою до 2015 року.

Договір передбачав, що "розмір оплати за використання земельної ділянки встановлено згідно з тарифами 2000 року і не міняється до завершення дії угоди в 2015 році".

27 квітня 2005 Боделана було оголошено в розшук, запобіжним заходом йому була вибрана підписка про невиїзд. 5 травня Міністерство внутрішніх справ України оголосило екс-мера Одеси у всеукраїнський розшук.

Слідством було встановлено, що з квітня по червень 2005 р. Боделан проходив стаціонарне лікування в московському госпіталі імені Вишневського. Проте після виписки в червні Боделан зник і місце його перебування було невідоме.

14 серпня заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль повідомив, що у МВС є відомості про те, що Боделан перебуває в Південній Африці.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування