Ющенко думає, що без краватки міністр може стати людиною

Середа, 17 серпня 2005, 15:10

Президент Віктор Ющенко вважає, що традиції Сорочинського ярмарку допомагають Україні зберегти свою ідентичність.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у середу, відкриваючи Національний Сорочинський ярмарок.

Ющенко зазначив, що більш як 300 років до Сорочинців з'їжджалися тисячі людей з усіх регіонів України. За його словами, Сорочинці стали "справжнім торговельним національним центром України", але, враховуючи те, що цього року на ярмарку присутні делегації більше як з 18 країн, він став міжнародним.

Президент вважає, що ключове завдання ярмарку - це збереження і демонстрація національних традицій.

"Як побачити унікального гончара, унікальну ткалю, яка зіткала сорочку, що на міністрі внутрішніх справ?", - запитав Ющенко і пожартував, що, на жаль, керівництво області в краватках, а не у вишиванках.

Президент попросив, щоб "вони зняли краватки і святкували як всі люди". У відповідь посадовці зняли краватки.

Говорячи серйозно, Ющенко сказав, що Сорочинський ярмарок – "це приклад того, як відроджується країна". Він підкреслив, що для будь-якої влади головним завданням є збереження ідентичності нації.

"Нам необхідно знати, що таке українське", - сказав президент, додавши, що Сорочинський ярмарок "повертає нас у життя, яке було багато століть тому в Україні".

"Це вже і торгівля і театр, і та романтика навколо Сорочинського ярмарку робить українське суспільство добрішим, веселішим, мудрішим", - зауважив Ющенко.

Перед цим голова НБУ Володимир Стельмах подарував президентові, керівникам області та Сорочинського ярмарку ювілейні монети, присвячені цій події. "Їх дуже мало, тому вони дорожчі долара і євро", - наголосив він.

Голова Полтавської облдержадміністрації Степан Бульба зазначив, що ярмарок став "значним політичним і економічним явищем" не лише для області, але й в цілому для України.

Присутність президента, на думку Бульби, свідчить про те, що ярмарок набуває важливого національного значення.

Як відомо, Сорочинський ярмарок відбувається з 18 по 21 серпня. У ньому беруть участь українські, російські, молдавські, польські, грузинські, білоруські, німецькі і польські підприємства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування