Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко об'єдналася з Васильєвим і звинувачує Ющенка у порушенні Конституції

Середа, 17 серпня 2005, 16:46

Прогресивна соціалістична партія України піде на вибори у блоці з партією Геннадія Васильєва "Держава".

Про це вони заявили журналістам у середу на прес-конференції.

"З ким ще підемо на вибори, ми поки що не знаємо, ми підписали домовленість про це тільки з "Державою" 27 квітня", - сказала Вітренко. – Ще ми підписали домовленість про співпрацю з партією "Руський блок" Свістунова. З усіма іншими ми поки що ведемо переговори."

Вітренко підкреслила, що для об’єднання у передвиборчий блок, партії мають поділяти їх політичні погляди, зокрема це "вступ до Єдиного Економічного Простору, створення нового міждержавного союзу України, Росії та Білорусії".

Також серед основних пріоритетів Вітренко виділила надання російській мові державного статусу, подвійне громадянство, відмова від вступу в НАТО та ЄС, федеративний державний устрій, ліквідація депутатської недоторканості та ряд інших.

Окрім цього, лідер ПСПУ звинувачує президента Віктора Ющенка у порушенні Конституції і підтримці "окатоличення" України.

За словами Вітренко, заява Ющенка про створення Єдиної помісної православної церкви порушує закон "про невтручання держави у справи церкви", а підтримка президентом перенесення резиденції УГКЦ до Києва сприяє "розколу України."

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування