Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук обурений, що на канікулах дізнався про ініціативу Ющенка з газет

Середа, 17 серпня 2005, 18:53

Ініціатор Громадянського Форуму "Об’єднаймо Україну" Леонід Кравчук закликає президента Віктора Ющенка "публічно пояснити" цілі та методи реалізації проекту Співдружності демократій Балтійсько-Чорноморсько-Каспійського регіону.

Про це йдеться у заяві Кравчука, розповсюдженій у середу прес-службою Форуму, відносно наміру Ющенка та президента Грузії Михаїла Саакашвілі щодо створення Співдружності.

За його словами, попри багаторазові запевнення Ющенка у тому, що всі дії нової влади будуть прозорими і відкритими, "про ініціативу створення нового міждержавного об'єднання громадяни України дізналися тільки з преси, їх поставили перед здійсненим фактом".

Кравчук також обурений тим, що таке рішення було прийняте в час, коли парламент перебуває на канікулах, "отож представники народу не мали змоги відреагувати на цю ініціативу".

Незрозумілим у проекті створення нової співдружності, на його думку, є й те, які саме країни мають увійти в співдружність.

"Чи увійде в неї, наприклад, Білорусь? Чи увійдуть такі країни Балтики, як Данія, Швеція, Німеччина – чи запрошення поширюється тільки на ті країни, які раніше перебували в "радянській зоні”, - запитує Кравчук.

Ще більш важливим, на його думку, видається той факт, що Ющенко та Саакашвілі "демонстративно вирішили відмовити Росії в праві на участь в такій співдружності, при тому, що Росія – єдина країна в світі, що має доступ до всіх трьох морів регіону".

У зв’язку з цим, Кравчук вважає таку угоду "шкідливою та небезпечною для України" оскільки вона "неминуче стане джерелом конфліктів з нашим стратегічним партнером".

"Ми можемо по-різному ставитися до політичних систем у Російській Федерації чи Білорусі, але не можна не розуміти: втягуватися в міжнародні конфлікти з сусідами не в інтересах України та її народу", - йдеться у заяві.

Кравчук також впевнений, що "подібний намір, навіть у випадку його успіху, не об'єднає Україну, а поглибить небезпечний розкол, що вже в ній намітився".

"Ми наполягаємо, щоб президент публічно пояснив українським громадянам цілі та методи реалізації проекту, який він вже задекларував разом зі своїм грузинським колегою", - йдеться у заяві.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування