Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко їде в Донецьк розповісти про нелегкий спадок царя Панька

Четвер, 18 серпня 2005, 11:42

Прем’єр Юлія Тимошенко планує 28 серпня, на День шахтаря, відвідати Донецьк і прозвітувати про роботу уряду.

"Я планую на день шахтаря бути в Донецьку. І тримати звіт перед шахтарями, що ми змогли вирішити за півроку роботи уряду", - сказала Тимошенко на прес-конференції в четвер.

Тимошенко повідомила, що уряд "повністю завершив інвентаризацію по всій вугільній галузі, що стосується соціальних боргів".

"За останні 5 років ми виявили всі борги у вугільній галузі по зарплаті ще за царя Панька. Ми знаходили підприємства, які закрилися і не оплатили людям зарплату", - сказала Тимошенко.

"Як і обіцяли, до Дня шахтаря всі ці борги ми повністю закриємо", - додала Тимошенко.

На питання журналістів прокоментувати чутки, що секретаріат президента блокує її поїздку до Донецька, Тимошенко сказала: "Ніхто спроб навіть не робить, бо це безперспективно".

"Хіба може секретаріат заблокувати поїздку в Донецьк і взагалі будь-що, що запланував прем’єр?", - запитала Тимошенко.

***

На прес-конференції Тимошенко також повідомила, що з 1 вересня уряд підвищить зарплату в бюджетній сфере на 15% – щоб загально по року, як і планувалося, зростання склало 57%.

"З 1 вересня директорам шкіл, вчителям зарплата буде підвищена в межах 15%. Як підвищується зарплата? Через збільшення різниці висококваліфікованих працівників бюджетної сфери і низькокваліфікованих", - сказала Тимошенко.

"Тобто ми підвищуємо розмежування плати. Але підвищення торкнеться всіх без виключення. Просто хтось отримає більше, хтось менше", - додала Тимошенко.

Відтак, за словами Тимошенко, з 1 вересня мінімальна зарплата і пенсія в Україні складатиме 332 гривні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування