Ахметов такий же впливовий як і дружина Ющенка

Четвер, 18 серпня 2005, 12:25

Президент України Віктор Ющенко є найвпливовішою людиною України.

Такі результати щорічного рейтингу Топ-100, який визначав журнал "Кореспондент".

Порівняно з минулим роком, Ющенко піднявся на три сходинки. Тоді він посідав четверте місце.

На другому місці в рейтингу знаходиться прем’єр Юлія Тимошенко, третій – секретар РНБО – Петро Порошенко, четвертий – спікер Володимир Литвин, п’ятий – бізнесмен Ринат Ахметов.

Шосте місце в рейтингу посіла дружина Ющенка – Катерина. На сьомому місці знаходиться держсекретар Олександр Зінченко, на восьмому – власник групи "Приват" Ігор Коломийський, дев'ятий – перший помічник президента Олександр Трятяков, десяті – брати Клички.

Одинадцяте місце в рейтингу зайняв голова СБУ Олександр Турчинов, дванадцяте – депутат і зять Кучми Віктор Пінчук, тринадцятий – лідер СПУ Олександр Мороз.

Генпрокурора Святослава Піскуна експерти журналу поставили на 15 місце, а міністр внутрішніх справ Юрій Луценко - на 16.

Другий десяток рейтингу закриває брат президента - Петро Ющенко. Екс-кандидат в президенти Віктор Янукович з третього місця в минулому році опустився на 25 місце в цьому.

Другий в рейтингу минулого року Віктор Медведчук в цьому році опинився лише на 47 позиції "завдяки своїй партії, яка здатна ще виводити тисячі людей на мітинги", кажуть представники журналу.

В той же час екс-президент Леонід Кучма, який 2 роки поспіль займав першу позицію рейтингу, цього року до топ-100 не потрапив. "Діяльність Кучми в його благодійному фонді "Україна" не дає підстав говорити про його впливовість", - зазначив головний редактор журналу.

Загалом, за його словами, порівняно з минулим роком "помаранчева революція перетрусила рейтинг найвпливовіших неначе яблуню, і колишні можновладці вилетіли з нього як перестиглі яблука".

В рейтингу – 53 нових імені. Найбільше падіння в ньому здійснив екс-президент Кучма, а найбільший злет – прем’єр Тимошенко. Вона піднялася на 22 позиції. Соте місце в рейтингу зайняв екс-майор держохорони Микола Мельниченко.

Рейтинг визначався шляхом опитування 20 експертів в різних галузях. Потім виставлені ними бали підсумувалися, і визначився рейтинг. Водночас редактори журналу визнають, що рейтинг багато в чому є суб’єктивним.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування