У Тимошенко і Лазаренка збіглися інтереси

Четвер, 18 серпня 2005, 13:48


Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє про старт з 2006 року програми розвитку метрополітенів у Києві, Харкові, Дніпропетровську і Донецьку.

"Ми прийняли прекрасну концепцію розвитку метро. Це буде абсолютно новим поштовхом розвитку наших метрополітенів", - сказала Тимошенко за підсумками засідання уряду, яке відбулося в середу.

За її словами, метро треба розвивати в Україні, "враховуючи, що ціна на нафту стрімко зростає, а ціна на газ у світі значно вище, ніж в Україні".

"Коли була країна Радянський Союз, метро було гордістю цілої країни. Це було красиво, цивілізовано і пристосовано для потреб людини. Те, як зараз виглядає метро у Києві, Харкові, Дніпропетровську і Донецьку, нікого не може задовольнити", - заявила Тимошенко.

За її словами, у Донецьку і Дніпропетровську "великі будівництва (метро) перетворилися на техногенні об’єкти, які руйнуються".

"В Донецькій області іде руйнування житлових будинків, де провели підкоп. Є загроза по руйнуванню коксохімічного цеху. В Дніпропетровську – провали та руйнування доріг і будинків на центральному проспекті міста", - сказала Тимошенко.

Прем’єр повідомила, що київське метро фінансується на 25% від потреби, дніпропетровське – на 7% від потреби, харківське – на 4% і донецьке – на 2,1%.

Тому, сказала Тимошенко, уряд виділить до кінця року Дніпропетровську 25 мільйонів гривень, Донецьку – 15 мільйонів, а київське і харківське метро отримають компенсацію по пільговим категоріям громадян, які вони перевозять.

"А на 2006 рік включається потужна програма розвитку метрополітенів зі спільним комерційно-державним фінансування", - заявила Тимошенко.

Як відомо, за часів незалежності розвитком метрополітену переймався лише один екс-прем'єр – Павло Лазаренко, за участі якого було запущено підземку в Дніпропетровську.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...